Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Σ. Μαυρίδου - Γ. Αμοιρίδη για το ΕΣΠΑ


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 Τοπικά
Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου επισκέφθηκε στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας, ο βουλευτής ...
ΠΑΣΟΚ Πιερίας, κ. Γιάννης Αμοιρίδης τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 για τη διαχείριση των κονδυλίων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και τα υπό ένταξη σε αυτό έργα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα ενώ τη συζήτηση μονοπώλησε η επικείμενη ανάληψη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και η πορεία των υπό ένταξη έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για την Πιερία αλλά και στην αναγκαιότητα συντονισμού των φορέων υλοποίησης και την κατά προτεραιότητα ολοκλήρωση μελετών έργων που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

"Συζητήσαμε θέματα, που αφορούν την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του ΕΣΠΑ ενώ εξετάσαμε τα υπό ένταξη έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που παρουσιάζουν ωριμότητα και πληρούν τις προϋποθέσεις άμεσης ένταξής τους" δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Πρόσθεσε ότι στοχεύουμε να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που προβλέπει εκτέλεση έργων, βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών αλλά και εξασφάλιση προϋποθέσεων ευημερίας, επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η Πιερία και που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Την πρόθεσή του να συμβάλει στην ταχύτερη δυνατή προώθηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος, εξέφρασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας, κ. Γιάννης Αμοιρίδης που δεσμεύτηκε να δρομολογήσει άμεσα συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Η κ. Μαυρίδου εμφανίστηκε αποφασισμένη στο να προχωρήσουν τα έργα, αφού έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να μη χαθεί- όπως υπογράμμισε- η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ. "Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, οφείλουμε στον τόπο μας να δράσουμε αποτελεσματικά για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας" τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: