Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Πράσινο φως» από τον υπουργό - Συνάντηση Μαρίας Μίχου με τον Υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση για τους σταθμούς Σκοτίνας και Μακρυγιάλου

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/6f0498a8393672c118e5d1d76c01f0cd_L.jpg

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011
Η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου συναντήθηκε χθες το πρωί στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον  αρμόδιο..
Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση και τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.
Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την κατασκευή των δύο νέων σταθμών του Προαστιακού στις περιοχές Μακρυγιάλου και Σκοτίνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της βουλευτού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την υλοποίηση των παραπάνω έργων.
Στην συνάντηση ο κ. Ζηλιασκόπουλος παρουσίασε την εισήγησή του για την κατασκευή των δύο σταθμών. Πρόκειται για ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης το οποίο περιλαμβάνει όλα τα στάδια που θα ακολουθήσουν μέχρι την τελική παράδοση των σταθμών στους πολίτες της Πιερίας.
Ο κ. Ζηλιασκόπουλος
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι δύο σταθμοί αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της Πιερίας, των όμορων νομών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής.
Η ευκολότερη, ταχύτερη, ασφαλέστερη, περιβαλλοντικά φιλική και κυρίως οικονομική μετακίνηση από και προς τον Μακρύγιαλο και την Σκοτίνα – δύο πολύ σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς – αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητάς τους  ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Αυτός είναι και ο γνώμονας με βάση τον οποίο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εισηγήθηκε θετικά αυτή την προοπτική από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς αναμένεται να εντάξει στους προορισμούς της δύο ακόμα κερδοφόρα δρομολόγια.
Για τον λόγο αυτό θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις το κόστος κατασκευής (και των δύο σταθμών) δεν αναμένεται να ξεπεράσεις τις 500.000€.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, αφού συζήτησε αναλυτικά την πρόταση της κας Μίχου και τις λεπτομέρειες των έργων με τον κ. Ζηλιασκόπουλο, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα κατασκευής των δύο σταθμών.
Τόνισε, μάλιστα, ότι πολλές φορές έργα χαμηλού κόστους τα οποία έχουν μελετηθεί σωστά αποφέρουν πολλαπλάσια κέρδη.
Με την τοποθέτησή του αυτή επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για πραγματοποίηση δύο αναγκαίων έργων για την Πιερία.
Με τη σειρά της η κα Μίχου αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη στήριξή του και την ουσιαστική συνεργασία, καθώς και τον κ. Ζηλιασκόπουλο για  τις εντατικές προσπάθειές του όλο αυτό το διάστημα, τόνισε πως τα οφέλη που συνεπάγεται μια τέτοια επένδυση, δεν είναι μόνο κοινωνικά, αλλά έχουν και σημαντική αναπτυξιακή διάσταση.
Η αύξηση της τουριστικής  κίνησης αναμένεται να τονώσει τις τοπικές – και όχι μόνο – επιχειρήσεις κάτι το οποίο δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.
Δεν παρέλειψε όμως να σημειώσει πως είναι απόλυτη ανάγκη τα έργα να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό και γι’ αυτό δεσμεύτηκε να παρακολουθεί στενά την πορεία τους βήμα – βήμα έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.
από  ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: