Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αντιδρά ο Π. Σκέντζος στο “καπέλωμα” που επιχειρείται από τη Ν.Δ. - Ανοίγουν από τις 10 π.μ. της Τετάρτης τα διόδια σε Ρίο και Γέφυρα

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011
“Τα κόμματα δεν έχουν καμιά δουλειά στους αγώνες μας. Να μας αφήσουν ήσυχους όλα, τελεία και παύλα. Δεν θέλουμε ούτε προστάτες ούτε υποστηρικτές, που...
αλλάζουν ρόλους, ανάλογα με το αν βρίσκονται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση”.
Τα παραπάνω ξεκαθάρισε, μιλώντας στο attacktv.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί Πάτρας και Περιχώρων και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί, Παναγιώτης Σκέντζος, προσθέτοντας με έμφαση: “Πολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας και ειδικά πίσω από τη δική μου δεν θα τα επιτρέψω με τίποτα”.
Αφορμή για τη συνομιλία με τον κ. Σκέντζο, πέρα, φυσικά, από την πανελλαδική κινητοποίηση των αυτοκινητιστών ταξί, που βρίσκεται σε εξέλιξη και που καταλαμβάνει σημαντικό μερίδιο δημοσιότητας καθημερινά, τόσο μέσα στη χώρα μας όσο και εκτός αυτής, υπήρξε και το γεγονός ότι το όνομά του χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα από τη Ν.Δ., προκειμένου να αποκρούσει την κατηγορία ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να “καπελώσει” την απεργία του κλάδου, με πιο χαρακτηριστική την παρουσία και ομιλία του γραμματέα Συνδικαλισμού και πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Γιάννη Μανώλη, σε συγκέντρωση, στα γραφεία τους.
Ειδικότερα, σε “non paper” της Ν.Δ., μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι “αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί είναι ο κ. Παναγιώτης Σκέντζος, αναπληρωτής ταμίας στη ΓΣΕΒΕΕ, όπου έχει εκλεγεί με το συνδυασμό του κ. Ασημακόπουλου, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ”.
Ωστόσο, ο κ. Σκέντζος αντέδρασε με τον απόλυτο τρόπο που προαναφέρθηκε, τονίζοντας, επίσης, ότι μεγαλύτερη σημασία για τον αγώνα του ίδιου και των συναδέλφων του έχει το γεγονός ότι η απεργία τους παρουσιάζει απόλυτη συμμετοχή, 100%.
Οι ακρότητες είναι πέρα από τις επιδιώξεις μας”
Εξάλλου, απαντώντας στο ερώτημα αν είναι εξίσου ικανοποιημένος κι από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στους τουρίστες που καταφθάνουν αυτό τον καιρό στη χώρα μας και που υφίστανται μια άδικη ταλαιπωρία, ο Παν. Σκέντζος μίλησε για “αστεία πράγματα” και συμπλήρωσε: “Με ένα τέταρτο, που έγιναν συμβολικά κάποιοι αποκλεισμοί, δεν ταλαιπωρήθηκε κανένας”. Κάλεσε δε τους πολίτες να βρουν το ποιοι είναι πραγματικά οι αίτιοι της καταστροφής της χώρας, υποδεικνύοντας τα δύο μεγάλα κόμματα, που εναλλάσσονται στην εξουσία.
Όσον αφορά το πλάνο των από εδώ και πέρα κινητοποιήσεων, με δεδομένη τη συνέχιση επ' αόριστον της απεργίας του κλάδου, ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών ταξί της Πάτρας διέψευσε ότι την Τετάρτη θα γίνει αποκλεισμός των διοδίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θα γίνει ακριβώς το αντίθετο. Θ' ανοίξουμε τα διόδια, από τις 10 το πρωί και μετά, τόσο στο Ρίο όσο και στη Γέφυρα”.
Σχετικά με το αν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είναι προετοιμασμένοι για νέες στιγμές έντασης, σαν κι αυτές που εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα, στο ξενοδοχείο “Porto Rio”, με άφθονη χρήση χημικών, χαρακτήρισε ως ατυχή στιγμή τη χρήση δακρυγόνων και υπογράμμισε ότι “οι ακρότητες απ' όλες τις πλευρές είναι πέρα από τις δικές μας επιδιώξεις”.
http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: