Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Ξέπλεναν» στην Κύπρο τα κέρδη από το στοίχημα - Άτομα υπεράνω υποψίας έφερναν από την Ελλάδα το παράνομο χρήμα σε μετρητά

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011
Στην Κύπρο μετέφερε μεγάλο μέρος των χρημάτων του το συνδικάτο του παράνομου στοιχήματος που ξηλώνεται στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, με τις εξελίξεις να...
παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από την Αθήνα, το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει ότι πολλά από τα κέρδη του παράνομου στοιχήματος, που έφθαναν και το ένα εκατομμύριο ευρώ την εβδομάδα μόνο από ένα στημένο ματς, διοχετεύονταν στην Κύπρο, όπου το κύκλωμα είχε συγκεκριμένο «διαχειριστή». Τα χρήματα μεταφέρονταν σε μετρητά στο νησί σε βαλίτσες, τις οποίες μετέφεραν πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, για να κατατεθούν στη συνέχεια σε συγκεκριμένο λογαριασμό που εντοπίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.
Οι ελληνικές διωκτικές Αρχές έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και από τις αρχές άλλων έξι χωρών στο πλαίσιο των ερευνών για τη μαφία που έλεγχε το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, οι λίστες που έχουν συνταχθεί και θα αποσταλούν στην ελληνική δικαιοσύνη θα περιλαμβάνουν τα ονόματα τουλάχιστον 800 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα εξαιρετικά «ηχηρά», που ήδη εμπλέκονται στο σκάνδαλο, καθώς και άλλα που θεωρούνται υπεράνω κάθε υποψίας.

Δικαστική πηγή από την Αθήνα, δήλωσε ότι «τα κέρδη από τα παράνομα ιντερνετικά στοιχήματα προκαλούν, ίλιγγο», ενώ εκείνοι που στοιχημάτιζαν και ήταν σε γνώση του στημένου παιχνιδιού ξεπερνούν τα όρια του χώρου του ποδοσφαίρου.
www.kathimerini.com.cy

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: