Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Νέα λίστα για στημένα ματς Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο σημείο... μηδέν, αναμένεται νέα αποκάλυψη με λίστα 170 ατόμων που εμπλέκονται σε στημένα ματς αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

http://www.sport24.gr/football/ellada/stimena-paixnidia/article1125670.ece/ALTERNATES/w620/ball.jpg 
Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Goal", μία νέα υπόθεση που σχετίζεται εν μέρει με αυτή του παράνομου στοιχήματος είναι προ των...
πυλών της δημοσιότητας για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στο ετοιμόρροπο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία υπόθεση η οποία, βάσει πληροφοριών, θα "σκάσει" πολύ σύντομα και η οποία αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λευκά συμβόλαιο και φοροδιαφυγή, στην οποία είναι αναμεμειγμένοι ούτε λίγο ούτε πολύ... 170 άτομα, αρκετοί εκ των οποίων είναι "μέσα" και στην υπόθεση του παράνομου στοιχήματος.
Η εφημερίδα τονίζει ότι στη νέα αυτή υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται παράγοντες που προωθούσαν παρανόμως κερδισμένα χρήματα στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας μάλιστα με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη λευκών συμβολαίων.
Όπως γίνεται κατανοητό, με αυτό τον τρόπο γινόταν "ξέπλυμα" μαύρου χρήματος και οι συγκεκριμένοι παράγοντες δρούσαν εις βάρος του κράτους, της ΕΠΟ και της εκάστοτε Λίγκας (Super League ή Football League).
Η φοροδιαφυγή έγγειται στο γεγονός ότι στη σύνταξη των λευκών συμβολαίων όπου αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη (περίπου 800 ευρώ δηλαδή) δεν αποδιδόταν στην εφορία ο αντίστοιχος φόρος, που πλέον αγγίζει το 45%.
http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: