Επιμένει ο Γ. Παπακωνσταντίνου ότι υπήρχε συμφωνία για τα μέτρα...


Κυριακή 26 Ιουνίου 2011
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιστρέφει τη μομφή του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών αποδέχθηκε να ενσωματώσει στο μεσοπρόθεσμο ... δημοσιονομικό σχέδιο προτάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες δεν είχε συμφωνήσει με την τρόικα.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής υπογραμμίζει με έμφαση ότι πολλές από τις προτάσεις αυτές είχαν συμφωνηθεί σε πρώτο στάδιο πριν από τον ανασχηματισμό, αφήνοντας να...
 εννοηθεί ότι η συμφωνία ενδεχομένως «χάλασε» αμέσως μετά.
Επιπλέον ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος ρίχνει λίγο αλάτι στις αμυχές του διαδόχου του λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος», αφού όπως προσθέτει με νόημα «πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά...».
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση από το υπουργείο οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική, θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ενώ υπογραμμίζει ότι ο δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης «θα είναι μακρύς και δύσκολος».
http://press-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_3870.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/from-heil-gap.html

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_3951.html

Την Τετάρτη: Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μπορεί να απορρίψει τα μέτρα λιτότητας Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ οχι . From HEIL GAP

Η κοινοβουλευτική Πλειοψηφία του Έλληνα Πρωθυπουργού μειώνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μπροστά στην κρίσιμη ψηφοφορία περι λιτότητας ΕΚΤ/ΕΕ /ΔΝΤ στο κοινοβούλιο την Τετάρτη
Απόρριψη της λιτότητας θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια προεπιλογή και στην έξοδο της ευρωζώνης.
Η Γερμανική εφημερίδα Die Welt παραδέχθηκε ότι οι Γερμανοί θα ξεσηκώνονταν επαναστατώντας , αν είχαν να δεχθούν ισοδύναμα σκληρά μέτρα λιτότητας όσο είναι και το νέο πακέτο λιτότητας

Οι διαμαρτυρίες και οι απεργίες εντείνονται στην Αθήνα μπροστά από την ιστορική ψηφοφορία την Τετάρτη που θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος του νομίσματος του ευρώ
Τέσσερις Έλληνες βουλευτές από το κόμμα ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νέο πακέτο λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Αν το ελληνικό Κοινοβούλιο καταψηφίζει τη νομοθεσία, θα ανοίξει το δρόμο για την χρεοκοπία της Ελλάδας , εξ αιτίας χρεών της προς τις ξένες τράπεζες και την έξοδο της από την ευρωζώνης σε μια ιστορική νίκη για τη δημοκρατία .
Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ έχει μια μικρή πλειοψηφία , μόνο 155 βουλευτές στα 300 μέλη του κοινοβουλίου.

Η λιποταξία επιπλέον κυβερνητικών βουλευτών μπορεί να σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να περάσει τα νέα μέτρα λιτότητας και την εφαρμογή του νόμου, την Τετάρτη και την Πέμπτη, τα οποία μέτρα η ΕΕ, το ΔΝΤ και ΕΚΤ επιμένουν να ψηφιστούν , ώστε να μπορέσει να γίνει η επομένη πληρωμή των τόκων προς τις τράπεζες .

Ο κύριος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε ότι τα μέτρα λιτότητας είναι ένα "φάρμακο που είναι χειρότερο από την ιδία την ασθένεια που προορίζονταν για να θεραπεύσει" και ότι δεν θα ψηφίσει υπερ.
......... κλπ κλπ