Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ανδ. Λοβέρδος προς βουλευτές: «Ψηλά το κεφάλι. Δεν φοβόμαστε κανέναν» Επίθεση κατά όσων προπηλακίζουν τους βουλευτές εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/FD34C75AA7D6DC4895DB7A34FE602385.jpg 

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011
«Ψηλά το κεφάλι. Ο φόβος δεν είναι επιλογή», είπε ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές που δέχονται την... μήνιν των «αγανακτισμένων πολιτών». «Ο φόβος δεν έχει νόημα και δεν είναι επιλογή. Κανέναν δεν φοβόμαστε ακόμα και όταν ο προπηλακισμός είναι ατομικός ή βίαιος», είπε μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Αναφερθείς μάλιστα στην προσωπική του εμπειρία, είπε ότι «ύστερα από 19 μήνες προπηλακισμών που υφίσταμαι αισθάνομαι την υποχρέωση να σας πω ότι ο φόβος δεν είναι επιλογή για κανέναν», ενώ πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία φυσικά και δεν κινδυνεύει από τα γλιστρήματα και τις εκτροπές αλλά και εμείς προσωπικά, εφ’ όσον ο καθένας με τον τρόπο του παλεύει για την κοινή υπόθεση». Ακούγοντας το πρωί στην τηλεόραση τους συναδέλφους του Ντίνο Βρεττό και Ροδούλα Ζήση να μεταφέρουν την θλιβερή εμπειρία τους από την Κέρκυρα, όπου έλεγαν ότι δέχθηκαν τα πετροβολήματα μαζί με άλλους βουλευτές των αγανακτισμένων κατοίκων της νήσου, ο κ. Λοβέρδος εξοργίστηκε. «Ντροπή σε αυτούς που τα παρακινούν αυτά. Ντροπή τους!», είπε στη Βουλή, σημειώνοντας: «Επειδή όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι συγκροτούν αυτές τις ομάδες, θα πρέπει κάποια στιγμή στην εθνική αντιπροσωπεία να έρθει το θέμα γιατί υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που σηκώνουν και πετάνε πέτρες ή προπηλακίζουν», ωστόσο δεν είπε ευθέως ποιους εννοεί, ενώ ζήτησε να έλθει προς συζήτηση στην Βουλή το όλο θέμα σε επίπεδο αρχηγών. Και συμπλήρωσε: «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Οι τραμπούκοι είναι γνωστοί στην ελληνική ιστορία και μάλιστα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ξαναζούμε αυτούς τους τραμπουκισμούς που στρέφονται τη μια φορά εναντίον ενός υπουργού, την άλλη κατά ενός βουλευτή, αδιάκριτα από συμπολίτευση ή αντιπολίτευση».
Έντονο επεισόδιο με βουλευτή του ΚΚΕ
Ο κ. Λοβέρδος δεν απέφυγε να επιτεθεί κατά του ΚΚΕ και προσωπικώς κατά του παρισταμένου βουλευτή του κ. Χ. Χαραλάμπους κατηγορώντας τον ότι το κόμμα του είχε οργανώσει τον προπηλακισμό του στην Κέρκυρα. Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:
-Χ. Χαραλάμπους: «Πιστεύουμε στο οργανωμένο κίνημα που έχει σκοπούς. Είμαστε ενάντια και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να πάει κάτι μπροστά με το να σπάζεις βιτρίνες και να πετροβολάς αυτοκίνητα».
- Α. Λοβέρδος: «Το πετροβολάς βουλευτές και υπουργούς δεν το είπατε…».
- Χ. Χαραλάμπους: «Ούτε βουλευτές, ούτε υπουργούς»!
- Α. Λοβέρδος: «Αφορά και το ΠΑΜΕ αυτό φαντάζομαι…».
- Χ. Χαραλάμπους: «Για μια ακόμα φορά είστε απαράδεκτος. Λέτε υπονοούμενα. Έχετε στοιχεία ότι οι κομμουνιστές, που έχουν δώσει τη ζωή τους, πετροβόλησαν υπουργούς ή αυτοκίνητα; Εσείς είστε με τον κ. Πεταλωτή που ουσιαστικά υποθάλπετε αυτά τα κινήματα και οι μηχανισμοί σας. Για μια ακόμα φορά λέω ότι το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα επεισόδια και γεγονότα, αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα».
- Α. Λοβέρδος: «Όσο φωνάζετε, τόσο επιβεβαιώνετε. Είστε ο ίδιος που οργανώσατε την συγκέντρωση όταν πήγα να επισκεφθώ το νοσοκομείο Κέρκυρας».
- Χ. Χαραλάμπους: «Σας πετροβόλησα; Σας χτύπησα; Σας προπηλάκισα; Έχουν δικαίωμα οι Κερκυραίοι να εκφράζουν τις απόψεις τους».
- Α. Λοβέρδος: «Εσείς δεν ήσασταν. Ήταν όμως οι άνθρωποί σας. Το ΠΑΜΕ με προπηλάκισε στο Ηράκλειο Κρήτης πετώντας πορτοκαλάδες. Δεν μιλάω με υπονοούμενα».
- Χ. Χαραλάμπους: «Είστε υπεύθυνος γιατί το νοσοκομείο Κέρκυρας που υποτίθεται πρέπει να έχει 1000 άτομα προσωπικό, έχει 400».

Δεν υπάρχουν σχόλια: