Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑ ΝΗΣΙ.. ΜΠΟΡΕΙΣ...

[EUROPROP]

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ευκαιρίας δοθείσης δημοσιεύματα προτρέπουν επενδυτές να αγοράσουν τα νσησιά μας.. διαβάστε το άρθρο της εφημερίδας Wall Street Journal σε μετάφραση του ΚΡΑΧΤΗ αλλά και και στην αγγλική.. διαβάστε.... 

το κείμενο στα αγγλικά εδώ!! 

Μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά

Με BOSTON WILLIAM | Ειδική τη WSJ[EUROPROP] Εικόνες France-Presse/Getty Οργανισμού

Οι πωλήσεις της δημόσιας γης από την Ελλάδα μπορεί να περιλαμβάνει μια σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη ένα πολυτελές θέρετρο στο νησί της Ρόδου, του οποίου το λιμάνι και το ιστορικό κέντρο της πόλης το 2007 εμφανίζονται. Η πρώτη ιδιότητες θα μπορούσαν να τεθούν στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Τώρα μπορεί να είναι η ευκαιρία σας να αγοράσετε εκείνο το τμήμα του ελληνικού νησιού έχουν εποφθαλμιώντας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου ιδιωτικοποίησης στην Ελλάδα για να αυξηθούν τα μετρητά για τη μείωση βουνό του χρέους της, η εθνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει όσο € 30000000000 (42.900.000.000 δολάρια) της δημόσιας περιουσίας. Είναι ακόμα νωρίς στη διαδικασία, αλλά και τις μελλοντικές πωλήσεις είναι πιθανόν να περιλαμβάνουν περιουσιακά στοιχεία που κυμαίνονται από συμμετοχή της κυβέρνησης στο Μοντ Παρνές Resort Casino στην Αθήνα, ξενοδοχεία, ακόμη και μιας σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη ένα πολυτελές θέρετρο με μια παγκόσμιας κλάσης γήπεδο γκολφ για την νησί της Ρόδου.

Η ΚΕΔ Κτηματική Corp, του κρατικού φορέα που διαχειρίζεται δημόσια περιουσία, έχει μια λίστα με περίπου 75.000 επιμέρους κρατικές ιδιότητες. Η εταιρεία έχει ορίσει Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα Α.Ε. να οδηγήσει μια κοινοπραξία συμβούλων οι οποίοι είναι τώρα ετοιμάζεται να πουλήσει ένα αρχικό χαρτοφυλάκιο 20 με 30 ιδιότητες, η πρώτη των οποίων θα μπορούσαν να διατεθούν στην αγορά κατά τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με Αριστοτέλης Καρυτινός , γενικός διευθυντής του τμήματος ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην τελευταία έκθεσή της για την Ελλάδα, εκτιμά ότι έως και € 15000000000 θα μπορούσαν να αυξηθούν μέσω της ακίνητης περιουσίας των πωλήσεων. Ο κ. Καρυτινός λέει αναμενόμενων εσόδων από τις πωλήσεις ακινήτων ή τη χρηματοδοτική μίσθωση είναι σήμερα εκτιμάται μεταξύ € 15 δισεκατομμυρίων ευρώ και 30 δισεκατομμύρια €. Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξουν προσεκτικά τον μακρύ κατάλογο της δημόσιας περιουσίας, τον εντοπισμό των καλύτερων ακινήτων, όσο και επίλυση των όποιων νομικών ζητημάτων να εξασφαλίσει ότι το ακίνητο είναι σε θέση να αναπτυχθεί πλήρως από τους επενδυτές.

"Είμαστε περισσότερο ή λιγότερο γνωρίζουμε ποια είναι η κυβέρνηση κατέχει, αλλά πολλές από τις ιδιότητες που μπορεί να έχουν κάποια νομικά ή τεχνικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν μπορέσουμε να τους εκμεταλλεύονται," ο κ. Καρυτινός δήλωσε σε συνέντευξή του. "Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να rezone ιδιότητες."

Η ιδιωτικοποίηση των ακινήτων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος για την πώληση συμμετοχών της κυβέρνησης εκτιμάται σε περίπου € 50 δις ευρώ, όπου η Αθήνα συμφώνησε να κάνουμε για να λάβει € 110 000 000 000 διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις Ελλάδα για την επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης και επιθυμεί ιδιαίτερα να δει την Αθήνα να διαθέτει μερίδια σε ακίνητα και τις βιομηχανίες που πιστεύει ότι είναι καλύτερο να τον ιδιωτικό τομέα, όπως το τρέξιμο χαρτοπαικτικές λέσχες παιχνιδιού.

Ελλάδα ελπίζει να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές για τη δημιουργία σύγχρονων τουριστικών και οικιστικών κοινοτήτων για τους ξένους τουρίστες. «Η τουριστική βιομηχανία είναι σαφώς μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις μας," ο κ. Καρυτινός, δήλωσε. "Αυτός είναι ένας τομέας όπου έχουμε ένα πλεονέκτημα, και μιλάμε για διεθνείς επενδυτές σχετικά με τη δημιουργία αυτών των τύπων των εξελίξεων."

Τα περισσότερα από τα δημόσια ακίνητα είναι υπανάπτυκτη γη ή συνταξιούχοι μνημεία, όπως το παλιό αεροδρόμιο Αθηνών στο Ελληνικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πουλήσει το ακίνητο οριστικές, αλλά είναι πιο πιθανό να μισθώσει το υποκείμενο έδαφος για την ανάπτυξη.

"Η στρατηγική μας είναι να συνάπτουν συμβάσεις παραχωρήσεων, μακροχρόνιες μισθώσεις των 30 έως 40 έτη, ανάλογα με την ατομική ιδιοκτησία, αλλά η κυβέρνηση θα διατηρήσει την ιδιοκτησία της γης," ο κ. Καρυτινός, δήλωσε. «Το πρώτο ιδιότητες θα πρέπει να έρθει στην αγορά κατά τους προσεχείς μήνες, αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος του έτους."

Μακροχρόνιες μισθώσεις είναι ελκυστικά εν μέρει για πολιτικούς λόγους. Ανάπτυξη από ξένους επενδυτές θα είναι πιο εύπεπτες για τους Έλληνες πολίτες, εάν το υποκείμενο της γης παραμένει στα χέρια της κυβέρνησης.

Όμως, οι επενδυτές μπορούν επίσης να καλωσορίσω μια τέτοια συμφωνία. Μεγάλο μέρος της περιουσίας που ανήκει στην κυβέρνηση αποτελείται από μεγάλα οικόπεδα κοντά στη θάλασσα, η οποία μπορεί να είναι απαγορευτικά ακριβό σε μία άμεση πώληση. Επίσης, θα είναι ευκολότερο για την κυβέρνηση να μισθώσει γη από το να το πωλήσει οριστικές, επειδή το ελληνικό κοινό είναι σε μεγάλο βαθμό σε αντίθεση με τις ιδιωτικοποιήσεις. «Η σύμβαση παραχώρησης με μακροχρόνια μίσθωση είναι καλύτερη για όλους τους ενδιαφερομένους», λέει ο ΔΙΚΑ Agapitidou, διευθυντής της Αθήνας Economics Ltd, μια ιδιότητα σύμβουλος και συνεργάτης της Jones Lang LaSalle.

Ένα άλλο μέρος της ιδιωτικοποίησης των ακινήτων θα μπορούσε να συνεπάγεται αύξηση των ρευστών διαθεσίμων μέσω πώλησης και επαναμίσθωσης, ασχολείται με τα δημόσια κτίρια, αν και αυτό θα ήταν ένα μικρό μέρος της συνολικής ιδιωτικοποίησης ιδιοκτησίας, ο κ. Καρυτινός ανέφερε. Σε ένα πώλησης και επαναμίσθωσης, η κυβέρνηση θα πωλήσει τα δημόσια κτίρια για έναν επενδυτή και να τεθεί σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για την ενοικίαση του χώρου του κτιρίου. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση λαμβάνει εκ των προτέρων μετρητά και ο επενδυτής έχει μακροπρόθεσμη διασφάλιση του εισοδήματος.

Ο κ. Καρυτινός αναγνώρισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση μπορεί να έχει για τη μεταρρύθμιση των νόμων του ενοικιαστή, πριν επιδιώξει την πώληση-και-χρηματοδοτικής μισθώσεως ευκαιρίες. Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί να συνάψουν τέτοιες συμφωνίες στην Ελλάδα, λόγω της ισχυρής δικαιώματα μισθωτή.

"Είναι πάρα πολύ εύκολο για τους μισθωτές να σπάσει μισθώσεων στην Ελλάδα, και ότι προσθέτει πολύ μεγάλο κίνδυνο για τη συναλλαγή», λέει ο Alistair Calvert, με έδρα το Λονδίνο εταίρος με Northcliffe Asset Management Ltd, μια εταιρεία επενδύσεων που ειδικεύεται στην πώληση και της χρηματοδοτικής μισθώσεως συναλλαγές.

Όποια και αν είναι το επόμενο βήμα είναι στο σχέδιο Ελλάδα να ιδιωτικοποιήσει την δημόσια ακίνητη περιουσία, όλα τα μάτια θα είναι για το πώς χειρίζεται την Αθήνα το πρώτο πραγματεύεται που έρχονται στην αγορά.

"Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι παίρνουν το πρώτο ζευγάρι των έργων δικαιώματος», η κα Agapitidou είπε. «Αν τα πρώτα έργα πάνε καλά, το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών θα αυξηθεί."

Γράψτε στο William Βοστώνη σε newseditors@wsj.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: