Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Καταδίκη του Π. Ψωμιάδη - Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης - Σύμφωνα με την άποψη έγκυρων νομικών κύκλων είναι κοινή πεποίθηση ότι θα τεθεί σε αργία.

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20090522/engine/assets_LARGE_t_420_3757122_type11495.jpg 

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011
Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την υπόθεση της μείωσης του ....προστίμου που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης.
Στο σκεπτικό της απόφασής του, ο προεδρεύων του δικαστηρίου, εφέτης κ.Κ.Βαμβακίδης, αναφέρει ότι ο κ.Π.Ψωμιάδης έκανε "κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας και συγκεκριμένα υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας που επέβαλαν οι αρχές του δημοσίου συμφέροντος, της χρηστής διοίκησης και της ισότητας".
Ιδιαίτερα δε για τη μείωση του προστίμου τονίζει από 89 σε 5 χιλιάδες ευρώ,«δεν μπορούσε, σαφώς, να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε έναν πρατηριούχο καυσίμων, ο οποίος διαθέτοντας νοθευμένα καύσιμα κέρδιζε πολύ περισσότερα απ’ ότι από την καταβολή του προστίμου αυτού του ύψους».
Η απόφαση ενδέχεται να αποσταλεί άμεσα - ίσως και σήμερα - στον Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ.Θ.Σώκο, ο οποίος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα θέσει τον κ.Π. Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία, από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ο κ.Π. Ψωμιάδης αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης. 
- Σύμφωνα με την άποψη έγκυρων νομικών κύκλων είναι  κοινή πεποίθηση ότι θα τεθεί σε αργία. 
(με πληροφορίες απο τη http://www.lawnet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: