Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Καταντήσαμε ζητιάνοι ...λόγω επιτυχίας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέταςgiorgis@massavetas.gr
Για μια ακόμη φορά το υπουργικό συμβούλιο, έστω σε «άτυπη» συνεδρίαση, άκουσε τις εισηγήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου για το πως θα σωθεί η χώρα. Τι πρέπει να κόψουμε για να πάρουμε τη δόση μας. Και πόσα δανεικά πρέπει να φορτωθούν και τα εγγόνια μας.
Είκοσι μήνες τώρα η ίδια...

δουλειά γίνεται. Ο κ. Παπακωνσταντίνου εισηγείται, ο πρωθυπουργός υιοθετεί, οι υπουργοί κάτι ψελλίζουν, ή δεν βγάζουν άχνα κατά τις συνεδριάσεις, ενώ μερικοί κάνουν μετά τον «ευαίσθητο» τον «ιδεολόγο» και τον ...αντιρρησία συνειδήσεως στα δημοσιογραφικά ώτα, για να τα έχουν καλά με τους ψηφοφόρους τους. Αλλά η πατρίδα αντί να αλλάζει, όλο και βουλιάζει περισσότερο στο χρέος. Όλο και δένεται με νέα δεσμά εξάρτησης. Όλο και εκχωρεί κυριαρχικά της δικαιώματα για να εξασφαλίσει «τη δόση» της. Λες και είναι τοξικομανής.

Είκοσι μήνες τώρα το ίδιο οικονομικό επιτελείο μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Αλλά κανείς σε τούτο το παχύσαρκο υπουργικό συμβούλιο δεν τολμά να πει τη μαύρη αλήθεια. Ότι ο ...τσάρος είναι γυμνός. Γυμνός από ρεαλιστικές ιδέες, από ουσιαστικό πρόγραμμα, από διαπραγματευτική ικανότητα.

Ενδεχομένως πολλοί το βλέπουν. Αλλά δεν τολμούν να το εκστομίσουν. Το μεν διότι ο τραγικώς αποτυχημένος υπουργός έχει την εύνοια του πρωθυπουργού, το δε διότι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι έχουν δίκιο όσοι, είτε απέναντι, από τον χώρο της αντιπολίτευσης, αλλά είτε και εκ των έσω, φωνάζουν όλο αυτό τον καιρό ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθείται είναι λάθος, είναι αδιέξοδη, παραλύει την πραγματική οικονομία, προκαλεί ασφυξία.

Αν νομίζετε κ. Πρόεδρε ότι ξαφνικά θα δούμε να «χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, Πατέρα», επειδή θα τον πείσετε ότι όλα πάνε καλά, με τα εξυπνακίστικα τηλεοπτικά μηνύματα που διαφημίζουν τα ...επιτεύγματα, λόγω των οποίων αναγκαζόμαστε να φορτωθούμε και με νέο δάνειο, αλλά και να αποδεχθούμε τοποτηρητές σε κάθε υπουργείο, τότε εκτός από το οικονομικό επιτελείο να χαίρεστε και τους ...επικοινωνιολόγους σας.

Ο κόσμος, πια, δεν καταπίνει παραμύθια. Θέλει να ακούσει την πραγματική αλήθεια. Και όχι μόνο να την ακούσει. Αλλά και να δει να τον απαλλάσσουν από την παρουσία τους οι υπεύθυνοι της αποτυχίας. Πόσο ακόμη πρέπει να τους πληρώσουμε;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: