Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Υπάρχει άλλος δρόμος - "Να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας."

http://www.makthes.gr/filestore/modules/news/73707/m004f01bns40.jpg 

Τρίτη 17 Μαίου 2011
Του Βαγγέλη Πλάκαplakasv@gmail.comMήνυμα αισιοδοξίας και εξόδου από την κρίση έστειλε χθες, μιλώντας στο ΑΠΘ, στην κεντρική εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενόψει των αυριανών φοιτητικών εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας ...
Δημοκρατίας. “Θα τα καταφέρουμε. Θα περάσουμε απέναντι. Θα βραχούμε, αλλά θα τα καταφέρουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. Στην ομιλία του πολλές φορές αναφέρθηκε στο "Ζάππειο ΙΙ" ως εναλλακτική λύση για έξοδο από την κρίση, αλλά και για να νικηθεί ο φόβος που διακατέχει την ελληνική κοινωνία, και τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ πείθουν γιατί είναι ρεαλιστικές και μετρημένες. Επανέλαβε την πρότασή του για κατάργηση του ασύλου και κάλεσε τους νεολαίους να συμμετάσχουν στις φοιτητικές εκλογές.
“Θα τα καταφέρουμε. Θα περάσουμε απέναντι. Θα βραχούμε αλλά θα τα καταφέρουμε”. Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για έξοδο από την κρίση, κάτι που στήριξε στο “Ζάππειο ΙΙ”, για το οποίο σημείωσε πως εκπέμπει ενωτικό μήνυμα και δημιουργεί προοπτική.

Ο πρώτος σταθμός των περιοδειών του κ. Σαμαρά μετά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματός του ήταν η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η κεντρική εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενόψει των αυριανών φοιτητικών εκλογών. Σε θερμό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι γαλάζιοι φοιτητές, ο πρόεδρος της ΝΔ σήμανε την έναρξη της πολιτικής αντεπίθεσης, ενώ, πολιτικοποιώντας τη φοιτητική κάλπη, επισήμανε πως οι φοιτητικές εκλογές, που αποτελούν ισχυρή σφυγμομέτρηση, θα στείλουν πολυσήμαντα μηνύματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα σαρώσει: “Με εσάς ξεκινάει η μεγάλη αντεπίθεση για τις ιδέες και τις αξίες μας, για την πατρίδα”, τόνισε. Από τις επισημάνσεις, το ένθερμο ακροατήριο που φώναζε διαρκώς συνθήματα αλλά και την παρουσία βουλευτών, πολιτευτών και στελεχών που ενδιαφέρονται για τα ψηφοδέλτια αναδύθηκε προεκλογικό άρωμα.
Στην αιχμή της πολιτικής αντεπίθεσης του κ. Σαμαρά, ο οποίος θα συνεχίσει περιοδείες σε όλη τη χώρα για την προβολή του μηνύματος του “Ζαππείου ΙΙ”, βρίσκεται η εναλλακτική πρόταση για την οικονομία, για την οποία είπε πως είναι ρεαλιστική και κοστολογημένη. “Μιλάμε για επανεκκίνηση της οικονομίας και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου”, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων.

“Θα νικήσουμε τον φόβο”
Στην ομιλία του πολλές φορές αναφέρθηκε στο “Ζάππειο 2” ως εναλλακτική λύση για έξοδο από την κρίση, αλλά και για να νικηθεί ο φόβος που διακατέχει την ελληνική κοινωνία. “Εμείς δίνουμε την εναλλακτική λύση. Για να έχει ο κάθε πολίτης, επιτέλους, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πέρσι πήγαμε κόντρα στο ρεύμα του φόβου. Φέτος είμαστε εμείς το ρεύμα που θα νικήσει τον φόβο”, σημείωσε. Τόνισε μάλιστα πως οι προτάσεις της ΝΔ πείθουν διότι είναι ρεαλιστικές και μετρημένες, και πλέον αυτό το καταλαβαίνουν όλοι, ενώ το μήνυμα της ελπίδας το περιμένουν και όσοι αρχικά στάθηκαν απέναντι στις προτάσεις του κόμματος.
Πολλές φορές, απευθυνόμενος στους ΔΑΠίτες, έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας και ενότητας. “Είμαστε Έλληνες, είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει. Το μήνυμά μας δεν διχάζει. Είναι ενωτικό”, είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως η ΝΔ απευθύνθηκε και στηρίχθηκε στο φιλότιμο του λαού, το οποίο δεν έχει παραταξιακό χρώμα όταν άλλοι έσπερναν τον φόβο. “Υπάρχει άλλος δρόμος. Με υπερηφάνεια, με αξιοπρέπεια, για να βγούμε από τα δύσκολα, με δημιουργικότητα. Με σκληρή δουλειά, για να διορθώσουμε τα λάθη, για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας”, σημείωσε.

Επίθεση στην κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως “δεν πολεμάμε κανέναν. Πολεμάμε την ηττοπάθεια, πολεμάμε όσους θέλουν αδιέξοδο τον δρόμο μας. Πολεμάμε όσους δεν κατάλαβαν την πρότασή μας και θέλουν να διαιρέσουν την Ελλάδα”.
Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι “σήμερα δεν είμαστε πια εμείς και οι άλλοι. Εμείς δημιουργούμε εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, όλοι μαζί, βήμα βήμα, την καλύτερη προοπτική για την Ελλάδα. Κι από εμάς, από εσάς, ο ελληνικός λαός περιμένει το μήνυμα της ελπίδας. Σε εσάς προσβλέπουν και πολλοί που στάθηκαν απέναντί μας. Το μήνυμα της ελπίδας αφορά κι εκείνους. Το περιμένουν κι εκείνοι σιγά σιγά, για να προσχωρήσουν, να γίνουμε ακόμα περισσότεροι”. Και κατέληξε λέγοντας πως “δεν μιλάμε για τη μία πολιτική ή την άλλη, τη μία λύση ή την άλλη. Μιλάμε για ελπίδα και προοπτική. Και μιλάμε για αξιοπρέπεια”.
Ακόμη, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως καλλιέργησε τον φόβο αλλά και γιατί δεν υπάρχουν αποτελέσματα στην πολιτική της. “Οι θυσίες του λαού είναι χωρίς αντίκρισμα”, σημείωσε, επικαλούμενος τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2010 και τις προβλέψεις για το 2011 και το 2012.
Επίσης, επανέλαβε την πρότασή του για κατάργηση του ασύλου. Κάλεσε τους νεολαίους σε συμμετοχή. “Όσοι περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτό βλέπουν οι αντίπαλοί μας, οι αντίπαλοί σας, και ταράσσονται. Αφήστε τους να ταράσσονται. Ένα παλιό σύνθημα στη Θεσσαλονίκη έλεγε: ‘Αρχίζει η νίκη απ’ τη Θεσσαλονίκη’. Αυτό το μήνυμα θα το ξαναπούμε φέτος”.


Ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη


    Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στη Θεσσαλονίκη στις 10:30 το πρωί. Εκεί -μεταξύ των λίγων που τον περίμεναν- ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε μια σύντομη συζήτηση μαζί του, σε καλό κλίμα. Το απόγευμα, κατά την αναχώρησή του, συναντήθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” με τον τομεάρχη Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση της Τ.Ο. Αγίας Σοφίας.
    Πριν από την ομιλία του στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο κ. Σαμαράς ήπιε καφέ στο “Μακεδονία Παλάς” με τοπικούς βουλευτές και κομματικά στελέχη. Μεταξύ άλλων εκεί ήταν ο βουλευτής Θόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος είχε και κατ’ ιδίαν συζήτηση μαζί του, ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού Νίκος Φώτος, ο αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Στράτος Γρομπανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Άκης Νούλης, ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Ορφανός, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Ανατολικού τομέα Θόδωρος Μητράκας, Δυτικού τομέα Μίλτος Τασούλης και Β΄ περιφέρειας Κυριάκος Λαζός, η υπεύθυνη Γυναικών Μάγδα Καρακόλη, ο περιφερειάρχης Αυτοδιοίκησης Θάνος Κουλουτμπάνης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Τάκης Δημόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ηλίας Περπερίδης, ο Ζήσης Ιωακείμοβιτς, καθώς και οι Αντώνης Οικονόμου και Κώστας Χαΐτογλου.
    Οι προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία κυριάρχησαν στη συζήτηση, με τον κ. Σαμαρά να επισημαίνει πως το “Ζάππειο ΙΙ” οδηγεί στην τόνωση της οικονομίας και την ανάπτυξη. Δήλωσε μάλιστα δικαιωμένος για τη στάση του στο μνημόνιο. Στον ίδιο χώρο ήταν και ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης. Χαιρέτισε τον κ. Σαμαρά και αντάλλαξαν λίγες κουβέντες για τη ΔΕΗ. Επίσης ο κ. Σαμαράς ζήτησε ενημέρωση από τους κ. Καράογλου και Ιωαννίδη για το θέμα του Ηρακλή και ζήτησε να παρακολουθούν στενά το θέμα στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι ένας εργαζόμενος στο ξενοδοχείο του πρόσφερε ένα κασκόλ του “γηραιού”.
    Εντυπωσιακό και θερμό ήταν το κλίμα όπως και η υποδοχή που επιφύλαξαν οι γαλάζιοι φοιτητές στον Αντώνη Σαμαρά στο ασφυκτικά γεμάτο μικρό αμφιθέατρο της ΝΟΠΕ. “Πιο ψηλά, πιο ψηλά, με τον Αντώνη Σαμαρά”, “Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς”, ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν, υπό τους ήχους νέων τραγουδιών της ΟΝΝΕΔ, όπως το “Θα είμαι εκεί”, που το τραγούδησε και ο κ. Σαμαράς, αλλά και παλαιότερων, όπως τα “κλασικά” της “γαλάζιας γενιάς”, με τα οποία και έκλεισε η εκδήλωση. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον παλμό της εκδήλωσης.
    Από την εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά “πέρασαν”, πλην των βουλευτών, δεκάδες γαλάζια στελέχη, πολλά από τα οποία ακούγεται πως θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια στην Α΄ και Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Εκεί ήταν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, οι πρώην υφυπουργοί Γιώργος Ορφανός και Αδάμ Ρεγκούζας, ο πολιτευτής Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, η πρώην έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, ο αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Στράτος Σιμόπουλος, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Δημήτρης Πανοζάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και Ανθή Σαλαγκούδη, η αναπληρώτρια γραμματέας Γυναικών Μάγδα Καρακόλη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Έφη Βασιλειάδου και Γιάννης Παλαιστής, καθώς και ο δικηγόρος Δημήτρης Κούβελας. Εκεί ήταν ακόμη, μεταξύ πολλών, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Τάσος Εμμανουηλίδης, Θόδωρος Μητράκας, Κυριάκος Λαζός και Μίλτος Τασούλης, ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού Νίκος Φώτος, ο αναπληρωτής γραμματέας Αυτοδιοίκησης Θόδωρος Αθανάσαρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Τσαμασλής, ο πρώην γ.γ. του ΥΜΑΘ Λουκάς Ανανίκας, το μέλος της ΠΕ Κώστας Ταγγίρης, ο Θέμης Καρτσιώτης, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρρυ Παπαπανάγου, ο πρόεδρος της ΕΚΟ Πανεπιστημιακών Νίκος Παπαϊωάννου κ.ά. Μέρος της ομιλίας του κ. Σαμαρά παρακολούθησε και ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.
    Με θαλασσινούς μεζέδες και λευκό κρασί έκλεισε την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς. Το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα στο ουζερί Ατλαντίδα, στη Νέα Κρήνη, στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των συνδαιτυμόνων ήταν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Έλενα Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης. Επίσης, ήταν οι Παναγιώτης Ψωμιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στράτος Σιμόπουλος, Δήμος Κούρας, Άννα Ευθυμίου, Βίκυ Ευταξά, Στράτος Γρομπανόπουλος, Δημήτρης Πανοζάχος, Γιώργος Μουρούτης, Κώστας Ζαχαράκης, Τάσος Εμμανουηλίδης, Θόδωρος Μητράκας, Μίλτος Τασούλης, Κυριάκος Λαζός, Γιάννης Πάιδας, Νίκος Φώτος, Κώστας Πολίτης, Θόδωρος Αθανάσαρος, Άγγελος Χατζηδημητρίου, Μάγδα Καρακόλη, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Χρήστος Νικολαΐδης κ.ά. Σε ξεχωριστό τραπέζι καθόταν η Γραμματεία Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με την οποία ο κ. Σαμαράς είχε μακρά συζήτηση.(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: