Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μεγάλες φορολογικές υποθέσεις παραπέμπονται στις καλένδες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgr5Kw1cOZzWtrdy2BDPYhbttQdU6qAAHekFEQ1TpKVcQb78DIM_AakjR_A8rYlzlsboM7dUD0VQZ3p7gWPuhEMYhNZ6YlYIi_9xHm3xYbTnpcxNTxOpIV-BHrCL1ktiHB_2CIRrXpg_hg/s1600/alfavi612.jpg 

Τρίτη 17 Μαίου 2011

H σύλληψη χθες τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για χρηματισμό, φέρνει στην επικαιρότητα το μέγα και άλυτο ακόμη θέμα της διαφθοράς στους ελεγκτικούς και φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.
Στην περίπτωση αυτή ο εκβιαζόμενος επαγγελματίας είχε το θάρρος  να ...

προσφύγει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και να συλληφθούν  οι εκβιαστές εφοριακοί επ΄αυτοφόρω.
Οι εκβιασμοί επαγγελματιών όμως από εφοριακούς είναι μια καθημερινή πρακτική. Επειδή όμως οι εφοριακοί αποτελούν μία κλειστή συντεχνιακή κάστα, που προστατεύει τα μέλη της, οι εκβιαζόμενοι φοβούνται την εκδίκηση από άλλα άλλα μέλη της συντεχνίας.
Το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει πόσο διεφθαρμένος είναι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αλλά δεν τολμά ή δεν θέλει να συγκρουστεί μαζί του.
Οι εφοριακοί αποτελούν μια πανίσχυρη διακομματική συντεχνία με πυραμιδική διάρθρωση που εξαντλεί την αυστηρότητα των νόμων και των διατάξεων σε βάρος των μικροεπαγγελματιών. Αντίθετα όταν πρόκειται για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής ισχυρών οικονομικών παραγόντων, παρεμβαίνουν ανώτερα κλιμάκια, τις παίρνουν από τους καθ’ύλην αρμόδιους και τις παραπέμπουν με ερωτήματα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.  

www.kentri.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: