Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ηρακλής: Η πρώτη μάχη - Η ΠΑΕ κλήθηκε σε απολογία για την "πλαστή" ενημερότητα μετά από καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης.

http://www.makthes.gr/filestore/modules/news/73701/M034F02CNS50.jpg 
Τρίτη 17 Μαίου 2011
Ο πόλεμος για τη δικαίωση του Ηρακλή άρχισε. Η πρώτη μεγάλη μάχη θα δοθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (12 μ.) στα γραφεία της Σούπερ λίγκα. Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική ...
Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ και τον Γιάννη Τάκη, έπειτα από την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες θέλουν να μείνουν στην κατηγορία και να πέσει ο Ηρακλής, επειδή φέρεται να κατέθεσε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα…
Τους όπλισε το χέρι
Την καταγγελία-“βόμβα” έκανε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος: “Έχω σχετικό έγγραφο του ΙΚΑ Καλαμαριάς…” είπε δημιουργώντας δύο βασικά ερωτήματα: αν η ασφαλιστική ενημερότητα ήταν πλαστή, τότε πώς η ΕΠΟ επέτρεψε στον Ηρακλή να κάνει μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου; Κι ακόμη πώς δεν αναφέρθηκε το γεγονός κατά την εξέταση του φακέλου του;
Η ΠΑΕ με επίσημη ανακοίνωση της διέψευσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος απάντησε με “ένοχη σιωπή”. Το γεγονός δεν απέτρεψε όμως τον Αστέρα Τρίπολης από το να προχωρήσει στην καταγγελία, με ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Το χέρι των Αρκάδων το όπλισε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Αυτό που μένει τώρα είναι να απαγγελθεί την Πέμπτη η κατηγορία σε βάρος του Ηρακλή. Αν παραπεμφθεί, σύμφωνα με το άρθρο 20, δηλαδή για "πλαστογραφία", κινδυνεύει μάξιμουμ με πρόστιμο 100.000 ευρώ και ο Γιάννης Τάκης με απαγόρευση συμμετοχής στο ποδόσφαιρο, από οποιοδήποτε πόστο, για 12 μήνες. Έτσι ο Ηρακλής γλιτώνει τον σκόπελο…
Αντίθετα, αν του απαγγελθεί κατηγορία με το άρθρο 22, για "διαστρέβλωση αγώνα", κινδυνεύει με αφαίρεση επτά βαθμών, ενώ το άρθρο 26 για "δυσφήμιση" προβλέπει υποβιβασμό...

Κρατάει άσο στο μανίκι
Οι παράγοντες που έχουν αναλάβει τη σταυροφορία της δικαίωσης του Ηρακλή οργανώνουν με μεθοδικό τρόπο την υπεράσπιση της ΠΑΕ στη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι “κυανόλευκοι” περιμένουν έγγραφο από το ΙΚΑ, το οποίο θα αποδεικνύει ότι ποτέ δεν έκαναν χρήση πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας.
Μέχρι αργά το βράδυ, τα μέλη που κλήθηκαν να διαχειριστούν την ιστορική κρίση συνεδρίαζαν στα γραφεία της Μίκρας, θέλοντας να θέσουν προτεραιότητες και να καθορίσουν τα αμέσως επόμενα βήματα της ΠΑΕ στον μακρύ, όπως φαίνεται, δρόμο της δικαίωσης.


Ο διάλογος-σκάνδαλο στη Βουλή

Ο διάλογος του νομικού της ΕΠΟ Θεόδωρου Κουρίδη με τους βουλευτές, ενώπιον της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, είναι χαρακτηριστικός της αρρωστημένης νοοτροπίας της ομοσπονδίας και των ανθρώπων της.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΡΙΔΗΣ: Θα πρέπει να σκεφτούμε, με την πρόταση που θα καταλήξουμε και με το σχήμα στο οποίο θα καταλήξουμε, μήπως, θέλοντας να βοηθήσουμε κάποια ομάδα, βλάψουμε κάποιες άλλες ομάδες. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Γέλια από βουλευτές…
Θ.Κ: Μη γελάτε! Ποια διαφάνεια; Διαφάνεια σε σύστημα της UEFA; Το κράτος και η Βουλή, κύριοι, έχει δύο δρόμους για να ελέγξει τις ΠΑΕ και να τις κάνει φύλλο και φτερό: το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Αθλητισμού.
Γ.Λ: Με όλον τον σεβασμό που έχω, είπατε την ατάκα της βραδιάς και την αλήθεια της βραδιάς: “Κινδυνεύουμε, εάν κοιτάξουμε αυτό που ζητάει ο Ηρακλής, να κάνουμε κακό σε άλλες ομάδες”.
Θ. Κ: Εγώ το λέω, ναι.
Γ.Λ.: Κατάλαβα τι λέτε, πάρτε τη λοιπόν την ευθύνη αυτή, να αποφασίζετε εάν θέλετε ή όχι.
Θ.Κ: Να κινδυνεύσουν οι άλλες ομάδες.
Γ.Λ: Όχι, εάν θέλετε αυτό που λέτε «ελληνικό ποδόσφαιρο» να γίνει διαφορετικό.
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ: Συγγνώμη, αν εσείς είσαστε σίγουροι για τη δουλειά που κάνετε, γιατί θα κινδυνεύσουν οι άλλες ομάδες;
ΣΑΒΒΑΣ ΕΜΙΝΙΔΗΣ: Αυτό δεν είναι ούτε διαφάνεια ούτε ισονομία.
Θ.Κ: Να το ξεκαθαρίσω πάλι. Μπορείτε να πάρετε ένα πρόγραμμα μιας επιχείρησης και να πείτε «θέλω να το ελέγξω»; Μόνο μέσω των αρμοδίων οργάνων.
Γ.Λ: Ωραία, μέσω των αρμοδίων οργάνων.
Θ. Κ: Μα, σας λέω, υπουργείο Εμπορίου και Αθλητισμού.
Γ. Λ: Μάλιστα. Να στείλουμε, λοιπόν, επιτροπή που να είναι από το υπουργείο Εμπορίου και από το υπουργείο Αθλητισμού σε εσάς, να κάνουν τον έλεγχο;
Θ. Κ: Στις ΠΑΕ να κάνει έλεγχο. Σε όλες τις ΠΑΕ να κάνει έλεγχο.
Γ. Λ: Όχι στις ΠΑΕ να κάνει τον έλεγχο. Σε αυτά τα θέματα που ζητάμε απόψε.
Θ. Κ: Μα αυτά, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Γ. Λ: Μάλιστα, είναι άλλου παπά…
Θ. Κ: Θέλετε να λέω αυτά που ισχύουν ή θέλετε να λέω αρεστά πράγματα;
Γ. Λ: Δεν είναι, όμως, ωραίο σας λέω, σε τέτοια εποχή που η Ελλάδα τραβάει αυτό που τραβά, να λέμε εμείς ότι σε αυτό το θέμα δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι.
Θ. Κ: Συμφωνώ, και είμαι υπέρτερος. Και εγώ όταν πηγαίνω στο εξωτερικό και βλέπουν κάποιους ελληνικούς νόμους, και εγώ ντρέπομαι. Και εγώ ντρέπομαι! (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: