Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Παρέμβαση του πρώην δημοτικού συμβούλου Λιτοχώρου Ευάγγελου Μαυρομμάτη: ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΚΥΡΙΕ ΣΩΚΟ, ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

 Διανύουμε ήδη τον τέταρτο μήνα, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής και μάλιστα Καλλικρατικής αρχής. Η εικόνα του Δήμου μας, του Δήμου Δίου- Ολύμπου, είναι θλιβερή. 
  Ένα Δημοτικό συμβούλιο στο... οποίο παρακολουθούμε όλοι μας, ένα Δήμαρχο να σχοινοβατεί, μη μπορώντας να σταματήσει στα πόδια του σταθερά και όπως πρέπει σε ένα άρχοντα.  Με το άγχος καταφανέστατα  να τον κυριεύει, και να μην του επιτρέπει την αυτοσυγκέντρωση, τον προγραμματισμό  και  την αποφασιστικότητα, που απαιτούν οι καιροί μας.  
 Ένα Δημοτικό συμβούλιο στο οποίο οι αρχηγοί των παρατάξεων και όχι μόνο, να  βασανίζονται ακατάπαυστα και οι ίδιοι, και να βασανίζουν και το Δημοτικό συμβούλιο με τα ίδια και τα ίδια, περί  του παραπεμπτικού βουλεύματος και της αργίας ή μη του Δημάρχου. Δευτερογενώς δε ό,τι συνεπάγεται μια κοινοβουλευτική ένταση, με όλα τα ευτράπελα προσωπικά και μη. Εικόνα Δημοτικού συμβουλίου όχι ό,τι το καλύτερο.
 Οι εντάσεις ποτέ δεν αποφεύγονται, αλλά επί της ουσίας, και πάνω σε προγραμματικές διαφωνίες των παρατάξεων, πάνω σε προτάσεις, πάνω στην τραγική οικονομική κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, όπως και ο Δήμος μας, και δεν ξέρουμε τι μας φταίει, από τη ζαλάδα των περικοπών των αποδοχών και των λοιπών συμπαρομαρτούντων. Τούτη όμως η ένταση πρέπει να παίρνει τέλος.
 Το κακό  παράγινε και παρατράβηξε και από τα νέα δημοσιογραφικά όργανα και  ήθη, που μας έφερε η τεχνολογία του υπολογιστή με το διαδίκτυο, με τα λεγόμενα blogs, που πήραν φωτιά. Εκεί κι’ αν δε διαβάζουμε ακρότητες των σχολιαστών.
 Επί τέλος κύριε Σώκο λύστε το Γόρδιο δεσμό, προς το καλό της αναστατωμένης τοπικής κοινωνίας μας. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα, πάνω σε αρχές και αξίες.  
 Παίζουμε την τελευταία παρτίδα για την πατρίδα μας  και πρέπει να την σώσουμε.   Όλοι  μας πρέπει να δώσουμε την ψυχή μας, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια Ο Καλλικράτης  είναι καταδικασμένος να πετύχει αλλιώς δικαιωνόμαστε όλοι  στην αποτυχία…
ΛΙΤΟΧΩΡΟ 2-4-2011
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
απο το http://dionolympos.blogspot.com/2011/04/blog-post_8590.html
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: