Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η ώρα των λύσεων - Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κατερίνη

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/38c9e8624dfc9fa835c9188fec271dbd_L.jpg 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011
Τα γραφεία της Δημοκρατικής
Συμμαχίας εγκαινίασε χθες το βράδυ η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη, πριν την τελετή των εγκαινίων είχε εγκάρδια συνάντηση με το δήμαρχο Σάββα ...Χιονίδη στο δημαρχείο της πόλης.

«Είναι η ώρα των λύσεων», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Συμμαχίας, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της χώρας. «Πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα, αυτό επιτάσσει η απλή λογική», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι αν αυτό δεν γίνει σύντομα (πρέπει να γίνει τώρα, είπε) θα είναι πολύ αργά για τη χώρα μας.
Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι η πρότασή της δεν είναι «συγκυβέρνηση» ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά εθνική συνεννόηση. «Είναι η ώρα να βάλουμε το συμφέρον της χώρας, πάνω από το μικροκομματικό, ανέφερε. «Εάν δεν σωθούμε τώρα, δεν θα σωθούμε ποτέ και μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε σωτηρία από κανέναν άλλον. «Η Ευρώπη μας έδωσε μια ανάσα, αλλά μόνοι μας θα σωθούμε», τόνισε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, εμφανώς ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των κατερινιωτών στο κάλεσμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έκανε λόγο για μια μεγάλη έκπληξη που της επεφύλαξε η Κατερίνη, τονίζοντας ότι τα γραφεία του κόμματος είναι ένα στέκι ιδεών. «Στις 21 Νοέμβρη, αποφασίσαμε ότι χρειάζεται μια διαφορετική φωνή, η οποία με θάρρος να λέει την αλήθεια στους πολίτες», είπε αναφερόμενη στη δημιουργία του κόμματος.
«Σε μια στιγμή που οι πολίτες δεν θέλουν να ακούσουν για πολιτική, είναι ιδιαίτερα θετικό που υπάρχει κόσμος αποφασισμένος να αγωνιστεί με τη Δημοκρατική Συμμαχία», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, ευχαριστώντας όλους όσους δηλώνουν παρόντες στον αγώνα. Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το δύσκολο αγώνα με τη Δημοκρατική Συμμαχία, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, διότι λέμε την αλήθεια».
Σχολιάζοντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκτίμησε ότι η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση και ότι αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις εθνικής συνεννόησης θα βγει ακόμη πιο δυνατή από αυτήν. «30 χρόνια πηγαίναμε σε λάθος δρόμο, βάζοντας χρέος στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας», υποστήριξε
Αναφερόμενη στην ιδεολογική ταυτότητα του κόμματός της, υποστήριξε ότι η Συμμαχία είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα που θέλει την ανάπτυξη της ιδιωτική οικονομίας, αλλά με ισχυρότατο κοινωνικό κράτος. «Δεν δεχόμαστε να κόβουν τη σύνταξη του ηλικιωμένου, πριν κόψουν το μαύρο έλλειμμα στον ΟΣΕ», είπε χαρακτηριστικά.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής εγκαινίων, η κ. Μπακογιάννη, προήδρευσε της Επιτροπής Πρωτοβουλίας της Συμμαχίας στην Πιερία, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την αποδοχή που τυγχάνει το μήνυμα του κόμματος στην Πιερία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: