Σάββατο 2 Απριλίου 2011

"Η ώρα του Πρωθυπουργού" χθες με τον Γ. Παπανδρέου να απαντάει σε επίκαιρες ερωτήσεις Αντώνη Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη "Όλα στο φως"


Σάββατο 02 Απριλίου 2011 Ελλάδα
Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της
ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την οικονομική κατάσταση της χώρας... απάντησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Σαμαράς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την ακρίβεια, αλλά και το διογκούμενο κύμα λουκέτων στην αγορά. Τόνισε ότι έχει τριπλασιασθεί η ακρίβεια, έχει αυξηθεί η κερδοσκοπία, κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και στενάζει η αγορά, ενώ η κυβέρνηση δίνει ψεύτικη αισιοδοξία. Απαντώντας ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε με τη χώρα, όπως είπε, στα πρόθυρα της πτώχευσης. Το 2010, τόνισε, σημειώθηκε για πρώτη φορά πραγματική μείωση στο καλάθι της νοικοκυράς.
Έχουμε, πρόσθεσε τα πρώτα δειλά δείγματα για την υποχώρηση της ύφεσης, αλλά χρειάζεται, όπως είπε, αγώνας και προτάσεις, καθώς είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά βήμα-βήμα θα τα καταφέρουμε. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Σαμαρά να ξεφύγει από τις απόψεις του κ. Καραμανλή.
"Θα υπάρξει φως και για τα υποβρύχια"
Τη βούληση της κυβέρνησης να διερευνηθεί η υπόθεση των υποβρυχίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη.
"Σε κάθε περίπτωση, τόσο η υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και όποια άλλη έλθει στην Βουλή, θα ερευνηθεί, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματά να ρίχνει φως σε όλα", τόνισε ο πρωθυπουργός.
"Πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι θα γίνει με το θέμα των υποβρυχίων, όταν το εισαγγελικό έγγραφο ζητεί την παραπομπή της μισής κυβέρνησής σας και του τότε ΚΥΣΕΑ, του οποίου κι εσείς ήσασταν μέλος", είπε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι "ο λαός φωνάζει, κι εμείς πρέπει να δούμε την πραγματικότητα".
Ταυτόχρονα ο κ. Καρατζαφέρης άφησε σοβαρή αιχμή για τον σημερινό εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για νυκτερινή του επίσκεψη στο σπίτι υπουργού: "Πιστέψαμε ότι το πνεύμα Σανιδά έχει εκλείψει", είπε ο κ. Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πλανάται έντονη φημολογία για πρώην υπουργό με καταθέσεις 178 εκ ευρώ και να μην έχει ενημερωθεί η Βουλή.
"Θα υπάρξει φως και για τα υποβρύχια, αλλά και για ότι μας στείλει η Δικαιοσύνη", είπε ο πρωθυπουργός και έστειλε μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη "να μην ανέχεται την οποιαδήποτε διαφθορά ή εγκληματική πράξη, από όσο ψηλά κι αν προέρχεται" κι ότι τόσο ο πολιτικός κόσμος, όσο και ο λαός αναμένει να κάνουν οι δικαστές σωστά τη δουλειά τους.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε ακόμα στο επεισόδιο του Καστελλόριζου, κάνοντας λόγο για παθητική αποδοχή από την πλευρά μας de facto αναγνώρισης τουρκικής αποκλειστικής ζώνης σε δικά μας χωρικά ύδατα, όσο και της νησίδας Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, όπου παρενοχλήθηκαν ελληνικά αλιευτικά από τουρκικά πολεμικά.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η προσέγγιση με την Τουρκία, αποτελεί στρατηγική επιλογή για αναβάθμιση των σχέσεων μας και υπάρχει σχετική πρόοδος, παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχουν τον τελευταίο καιρό πυκνές παραβιάσεις, αλλά και περιπλανήσεις σκαφών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, που σαφέστατα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο της Θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: