Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Τέτοια ώρα ... τέτοια λόγια ... Σάββατο 2-4-2011

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/1825f9332bc782d93c6d201cd1a002d9_L.jpg 

Σάββατο 02 Απριλίου 2011
Η Πολιτεία τίμησε το Έθιμο…
Πιστή στις παραδόσεις, η «Πολιτεία» τίμησε το έθιμο της Πρωταπριλιάς.
Όσοι αιφνιδιαστήκατε ή ..χαρήκατε από την πρόταση της «Mare nostrum», αλλάξτε πλευρό, διότι ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!
Δεν υπάρχει τέτοια εταιρία (που να δραστηριοποιείται στον σεξοτουρισμό τουλάχιστον) και βέβαια κανένα ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα, αφού η διαδικασία που ξεκίνησε η ΕΤΑ συνεχίζεται.
Έχει ενδιαφέρον πάντως να παρουσιάσουμε αντιδράσεις, όπως τις καταγράψαμε τη χθεσινή μέρα, αφού δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που «τσίμπησαν» και μάλιστα για τα καλά.
Υπήρχαν εκείνοι που στο άκουσμα της είδησης, είπαν «μα τι θα πει η εκκλησία»! ( ο καθένας τον καημό του…)
Υπήρχαν κι εκείνοι (δεν λέμε ονόματα) που βρήκαν πολύ πρωτότυπη την ιδέα, απορώντας μάλιστα που άργησαν κάποιοι να τη σκεφτούν!
Υπήρχαν και εκείνοι που την πίστεψαν, αλλά την είδαν μάλλον αδιάφορα, αφού είναι γεγονός ότι πλέον όλα μπορούμε να τα περιμένουμε από αυτούς που διοικούν και αποφασίζουν…
Καλό μήνα λοιπόν!


Με την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Κατερίνης από το Δημοτικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος σημαντικών συνεδριάσεων για τον νέο δήμο…
Δεν θα μείνω στα όσα υποστήριξε η συμπολίτευση ή η αντιπολίτευση. Εμείς που χρόνια παρακολουθούμε συνεδριάσεις συμβουλίων γνωρίζαμε εξαρχής ότι η συμπολίτευση θα έκανε λόγο για «αναπτυξιακό, εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό» προϋπολογισμό και η αντιπολίτευση για «ανερφάμοστο, χωρίς όραμα και εκτός πραγματικότητας».
Αυτά ακούσαμε λίγο πολύ και την Πέμπτη, οπότε πάμε παρακάτω…
Θα μείνω όμως, στην τοποθέτηση του Βαγγέλη Κήπου, προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καλλιθέας.
Με τον Βαγγέλη Κήπου, έχω διαφωνήσει πολλές φορές για πολλά από τα όσα έχει υποστηρίξει κατά καιρούς ή για τον τρόπο που τα εκφράζει.
Δεν μπορώ όμως να μην του αναγνωρίσω το πάθος και την αγάπη για τον τόπο του, αλλά και την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την πολύχρονη παρουσία του στην αυτοδιοίκηση. Ο Βαγγέλης Κήπου, αν και όπως δήλωσε στηρίζει και θα στηρίζει τον Σάββα Χιονίδη, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός σε σχέση με τα κονδύλια για έργα που προβλέπει για τις δημοτικές κοινότητες. «Δεν λέω, γιατί είναι 100 χιλιάδες ή 500 χιλιάδες τα χρήματα που προβλέπονται για έργα στην Καλλιθέα. Τόσα είχε, τόσα έδωσε ο Δήμος. Διαμαρτύρομαι όμως επειδή δεν μας καλέσατε να σας πούμε ποια έργα έχει ανάγκη η κάθε περιοχή. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες της περιοχής μας και θα έπρεπε να μας ρωτήσετε ή να ακούσετε την άποψη μας», είπε.
Μέσα σε πέντε γραμμές, είπε τα πάντα…
Βέβαια, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου, «πλην του κομματιού που αφορά εκποιήσεις», όπως είπε. Κι εδώ όμως θα τον δικαιολογήσω, αφού όποιος καεί στο χυλό φυσάει και στο γιαούρτι!


Πρωινό καφεδάκι στο κέντρο της πόλης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος και ο τέως Νομάρχης (της τέως νομαρχίας Πιερίας) Γιώργος Παπαστεργίου, είχαν την ευκαιρία να τα πούνε (έστω και στο πόδι) στην τυχαία συνάντησή τους, υπό το διακριτικό βλέμμα πέντε, έξι δημοσιογράφων, οι οποίοι επίσης τυχαία βρέθηκαν στο ίδιο μαγαζί. Την παρέα των δύο πολιτικών πλαισίωναν η δημοτική σύμβουλος Μίνα Πούλιου (η οποία επίσης βρέθηκε τυχαία) και ο συνεργάτης του βουλευτή Κώστας Καραφουλίδης.
Λίγο αργότερα, έφτασε (τυχαία πάντα) και ο πρώην Γενικός Γραμματέας (της πρώην νομαρχίας) Άκης Ελευθεριάδης…
Αυτό θα πεί… αν έχεις τύχη διάβαινε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: