Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Φτάνει τη Δευτέρα τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας Αγώνας δρόμου για μέτρα 3 δισ. ευρώ

Σάββατο 02 Απριλίου 2011  
Τα νέα μέτρα εξοικονόμησης 3 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η απόκλιση περίπου μίας μονάδας στον στόχο για το έλλειμμα του... 2010 καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που θα έχει από τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.
Οι τεχνοκράτες της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φτάνουν μεθαύριο στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν την εκπόνηση του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων και να προετοιμάσουν την αξιολόγηση του Μαΐου για την πέμπτη δόση του δανείου.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει τα μέτρα και το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων μαζί μέχρι τις 15 Απριλίου.
Χθες, η ελληνική στατιστική υπηρεσία απέστειλε στη Eurostat τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της ύφεσης και της υστέρησης στα δημόσια έσοδα, το έλλειμμα έχει ξεφύγει από το στόχο του 9,5% ξεπερνώντας το 10%. Επισήμως το εύρος του ελλείμματος θα ανακοινωθεί από τη Eurostatστις 26 Απριλίου.
(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: