Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αθώοι Γ.Παπαθανασίου και Αθ.Τσιφοδήμος, κρίθηκαν σήμερα το πρωί με ομόφωνη απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών και των πέντε Δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου κατηγορούνταν για λύματα περιοχής Λιτοχώρου λόγω μη λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Νότιας Πιερίας

 

Τρίτη 05 Απριλίου 2011
Με ομόφωνη απόφασή τους, Δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης αθώωσαν τον τ. δήμαρχο του τ. δήμου Λιτοχώρου και νυν δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου καθώς επίσης και τον τ. δήμαρχο, Αθανάσιο Τσιφοδήμο. Την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων έφερε σε πέρας ο δικηγόρος Κατερίνης κ. Δημήτριος Γάκης.
Οι δύο δήμαρχοι .....κατηγορούνταν για συγκέντρωση λυμάτων αποχετεύσεων στο ρέμα της Αγίας Μαρίνας στην Πλάκα Λιτοχώρου, λύματα που προέρχονταν από τον κυρίως οικισμό του Λιτοχώρου.
Η ΜΗΝΥΣΗ
Είχε προηγηθεί μήνυση, κατά παντός υπευθύνου, από κατοίκους της περιοχής Αγίας Μαρίνας Πλάκας Λιτοχώρου.
Οι μηνυτές, με αναφορά τους, διαμαρτύρονταν προς την τ. νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πιερίας, επειδή, όπως ανέφεραν, κατά διαστήματα εμφανίζονταν έντονα φαινόμενα δυσοσμίας στην περιοχή και ότι εκεί γίνονταν συγκέντρωση  
λυμάτων αποχετεύσεων που προέρχονταν από τον κυρίως οικισμό του Λιτοχώρου.
Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ
Από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές συντάχθηκε κατηγορία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Λιτοχώρου κατά την περίοδο 2006 όπου δήμαρχος Λιτοχώρου ήταν ο κ. Παπαθανασίου καθώς επίσης και κατά την περίοδο 2007 όπου δήμαρχος ήταν ο κ. Τσιφοδήμος. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και οι κύριοι Παπαθανασίου και Τσιφοδήμος καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση, παρά την εισήγηση του κ. Εισαγγελέα για αθώωση των δύο κατηγορουμένων.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ: ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
Στην ακροαματική διαδικασία του Πενταμελούς Εφετείου, που έγινε το πρωί της Τρίτης 5/4/2011, ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε και πάλι να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι από τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν.
Στη συνέχεια, οι Δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου απάλλαξαν τους κ. Παπαθανασίου και Τσιφοδήμο από τις κατηγορίες αυτές, δεδομένου, όπως ειπώθηκε, από την όλη ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε, δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε πρόθεση ή δόλος για τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: