Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το έργο, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, είχε δημοπρατηθεί το 2004 Νέο διυλιστήριο νερού στο Λιτόχωρο

Τρίτη 05 Απριλίου 2011 Τοπικά
* Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του έργου και το επόμενο διάστημα το διυλιστήριο θα τεθεί σε κανονική λειτουργία
* Με το νέο διυλιστήριο αναμένεται πλέον να υπάρχει άριστη ποιότητα νερού

Ξεκίνησε η.... δοκιμαστική λειτουργία του νέου διυλιστηρίου στο Λιτόχωρο ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται το έργο να τεθεί σε κανονική λειτουργία.
ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ
Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, έργο σημαντικό για τον οικισμό του Λιτοχώρου, αφού το νερό που εξασφαλίζεται από τον Ενιπέα ποταμό, θα φιλτράρεται με σύγχρονους τρόπους και θα οδηγείται στο δίκτυο προς υδροδότηση της πόλης των θεών.
Η όλη διαδικασία ελέγχεται με ηλεκτρονικό τρόπο, τόσο από τον υπεύθυνο του διυλιστηρίου όσο και από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που θα μπορούν να επεμβαίνουν στη λειτουργία του έργου και από μεγάλη απόσταση μέσω του διαδικτύου.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη και από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, Νίκο Μπονοβόλια, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου και ενημερώθηκε από τους τεχνικούς για κάποιες λεπτομέρειες ως προς τη λειτουργία του έργου.
Την ίδια ώρα, το νέο διυλιστήριο Λιτοχώρου Δίου-Ολύμπου επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης, Στέργιος Μπουσνάκης, με τον οποίο ο δήμαρχος είχε και συζήτηση για θέματα που αφορούν τις σύγχρονες τεχνικές ως προς τη λειτουργία του έργου.
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ 25.000 ΑΤΟΜΩΝ
Το διυλιστήριο δημοπρατήθηκε στις 16/6/2004 από τον τότε δήμαρχο Λιτοχώρου, Γιώργο Παπαθανασίου.
Στη σχετική έκθεση που συντάχθηκε, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σκοπός του έργου είναι η διύλιση του νερού που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου ύδρευσης οικισμού του Λιτοχώρου, ώστε να εξασφαλίζονται τα απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού.
Στο διυλιστήριο θα γίνεται καθαρισμός, επεξεργασία, διύλιση κροκίδωση και χλωρίωση του νερού. Το διυλιστήριο μπορεί να επεξεργαστεί συνολική παροχή των δύο πηγών και έχει δυνατότητα να επεξεργάζεται MAX = 4003/hr ή 9.600 m3/ημέρα, για υδροδότηση 25.000 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: