Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Λειτουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης με τον Διοικητή κ. Φαρμάκη


Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου 2011 Τοπικά
Προγραμματίζεται άμεσα η εκπαίδευση ειδικών χειριστών και η στελέχωση με έναν ειδικό επιστήμονα
Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, είχαν συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη Στέργιο... εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για την Δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Ενημέρωσαν τον κ. Φαρμάκη ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 υπογραφές και πάνω από 25 φορείς στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον σκοπό αυτό. Η αναγκαιότητα της μαστογραφίας και του προληπτικού ελέγχου των γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού που είναι η δεύτερη αιτία θανάτου κυρίως νέων γυναικών, κάνουν επιτακτική την δημιουργία αυτού του κέντρου.
Ο Διοικητής ενημέρωσε την ομάδα πρωτοβουλίας ότι παρά της σοβαρές ελλείψεις στην λειτουργία του νοσοκομείου, όπως είναι η μονάδα εντατικής θεραπείας, πρώτη προτεραιότητα είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου. Όπως τόνισε το πρώτο βήμα έγινε με την εξασφάλιση ενός σύγχρονου μαστογράφου. Προγραμματίζεται άμεσα η εκπαίδευση ειδικών χειριστών καθώς και η στελέχωση με έναν ειδικό επιστήμονα (ογκολόγο).
Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα αυτά θα αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα η λειτουργία ενός κέντρου που απαιτεί βέβαια περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό.
Ο αγώνας τον οποίο ξεκίνησε πριν 2 χρόνια περίπου, η Πρωτοβουλία για την Δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης, θα είναι συνεχής και ελπίζουμε σε πείσμα των καιρών να υλοποιηθεί η δέσμευση-πρόθεση του κ. Φαρμάκη να έχουμε τη λειτουργία μαστογράφου στο Νοσοκομείο Κατερίνης την άνοιξη με αρχές καλοκαιριού.
Όπως ανέφερε ο κ. Φαρμάκης οι γυναίκες της Πιερίας μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου (τηλ. 2351350234 begin_of_the_skype_highlighting              2351350234      end_of_the_skype_highlighting) για να εγγράφονται σε λίστα για να καταγραφεί ο όγκος της ζήτησης και να οργανωθεί καλύτερα το πρόγραμμα.
[Οι φορείς που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία
ΕΛΜΕ Πιερίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ. Ν. Πιερίας, Ένωση Ποντίων Πιερίας, Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης, Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας, Σύλλογος Καθαριστριών Σχολείων, Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου, Πολιτιστικός Όμιλος Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου, Σύλλογος Φίλων του Ψ.Ν.Π.Ο. "ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ", Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Π.Ο., Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχ. Ν. Πόρρων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχ. Πλαταμώνα, Φιλόπτωχος Κατερίνης, Εταιρεία Φίλων Περιβάλλοντος, ΚΑΠΗ Νέων Πόρρων, Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής, Α.Ο.Γ. Πιερίδες Μούσες, Ο.Γ.Ε. Πιερίας, Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου, Ποντιακός Σύλλογος "Παναγία Σουμελά", Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 2ου και 5ου Λυκείου Κατερίνης, Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης. Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισας.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: