Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σπάει την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ το υπουργείο Υγείας Σε γιατρούς ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ


Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου 2011 Ελλάδα
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των γιατρών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ...ανακοίνωσε μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), αρχές Ιουνίου και θα θεσμοθετηθεί με προσθήκη στο Νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία. Το ΙΚΑ, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του. Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ η επίσκεψη και θα πληρώνεται από το Ταμείο.
Άκαρπη η συνάντηση
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς, που από χθες έχουν προβεί σε κατάληψη του υπουργείου, έληξε άδοξα.
Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που ο υπουργός αρνείται, σημειώνοντας πως "δεν μπορεί να ζητάς από την ελληνική κοινωνία να αυτοκαταργηθεί, αυτό σημαίνει έλλειψη μετριοπάθειας".
Η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιασθεί στην Ολομέλεια.
Οι κινητοποιήσεις
Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά για σήμερα. Με 4ωρη στάση συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας.
Ο ιατρικός σύλλογος Αθήνας καλεί τα μέλη του σήμερα σε αποχή.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν όμως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: