Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛA» ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011
Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 στο «ΔΙΟΓΕΝΗ», ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ...και κάθε προηγούμενο.
Μέλη, φίλοι, γονείς και παιδιά, χορευτές, χορεύτριες και μέγα πλήθος συμπολιτών μας, το γλέντησαν κυριολεκτικά ως το πρωί της Κυριακής. Ένα γλέντι όπου μάγεψε ο Αλέξης Παρχαρίδης με τη μελωδικότατη φωνή του, συνεπικουρούμενος από τον Κώστα Κασιμίδη, τον Βαγγέλη Αναστασιάδη και το Γιάννη Πολυχρονίδη. Ωραία ατμόσφαιρα, απίστευτο κέφι και παραδοσιακά τραγούδια, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, παρέσυραν όλους σε ατέλειωτο χορό, συνθέτοντας ένα όμορφο σκηνικό ποντιακής παράδοσης, όπου τις εντυπώσεις έκλεψε η νεολαία.
Τα τρία μεγάλα χορευτικά τμήματα της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» καθώς και το φιλοξενούμενο χορευτικό των «ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ» κόσμησαν και πλούτισαν την εκδήλωση, αποσπώντας θερμότατα χειροκροτήματα, με αποκορύφωμα την από κοινού παρουσία των χορευτικών ομάδων των δύο συλλόγων, σε παραδοσιακούς χορούς του Πόντου και της Κρήτης.
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς απετέλεσε η βράβευση της κας Θεανώς Γελαδάρη, προέδρου του συλλόγου καρκινοπαθών Πιερίας «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ», για το σπουδαίο, ανιδιοτελές και παραδειγματικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό της έργο καθώς και πέντε χορευτών του συλλόγου για το ήθος τους, την προσφορά τους στο σύλλογο και την αγάπη τους για την ποντιακή ιδέα. Πρόκειται για τους Κουνατίδη Μιχάλη και Κουνατίδη Δημήτρη, την Καρυπίδου Άννα, τη Φωτιάδου Μαρία και τη Βαμβακίδου Ελένη.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους χοροδιδασκάλους της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Δημήτρη Δημόπουλο και Αθηνά Αετοπούλου, στο λυράρη Χρήστο Ιωαννίδη καθώς και σ΄ όλους τους χορευτές και τις χορεύτριες για το ιδιαίτερο μεράκι τους, τη σχολαστική δουλειά και την άψογη εμφάνιση και παρουσία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ. Παπαγεωργίου Θανάσης και κα Μίχου Μαρία, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Κουκοδήμου, η αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μακρίδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κατερίνης κοι Παπαζιώγας, και Σπυριδόπουλος και κα. Μπατάλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Καρατζόγλου, Φωτιάδης και Κυριακίδης, εκπρόσωποι πολλών φορέων και σωματείων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Θερμά επίσης ευχαριστούμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. , τη «ΔΙΟΝ» τηλεόραση καθώς και τους χορηγούς κους Σεραφείμ, Καριψιάδη, Ζερκιτανίδου, Τσακιρίδη, Καρατζόγλου και Κουπουρτίδη. Επίσης τη δ/νση του οικ. κέντρου «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» και βέβαια όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια χοροεσπερίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: