Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο τουρισμός επί… τάπητος

Mauridou_EXEP

Συνάντηση με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την χθες στο γραφείο της, όπου συζήτησαν θέματα του τουρισμού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, ο γενικός γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης, οι ... αντιπρόεδροι Αφροδίτη Λέινα και Γιώργος Ζώβας και ο Σωτήρης Τουλιαρης, ταμίας της Ένωσης.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού υποδέχτηκε τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων  Πιερίας στην έδρα της νέας περιφερειακής αρχής, συζήτησε μαζί τους για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νομού.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η συμμετοχή των φορέων της Πιερίας σε τουριστικές εκθέσεις, τα προβλήματα που δημιουργούνται με την αύξηση της τιμής των διοδίων που διασχίζουν τον νομό και η τουριστική ανάπτυξη της βόρειας Πιερίας μέσω της εφαρμογής εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της αποτελεσματικής αξιοποίησης των προγραμμάτων Leader. Ακόμη, συζητήθηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου του Ελατοχωρίου και θέματα επιτυχούς εφαρμογής του Αναπτυξιακού νόμου με την υποβολή νέων προτάσεων και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που ανακύπτουν.
Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη απεμπλοκής των αρμόδιων υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Πιερίας από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες  ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση του πολίτη, του μικρομεσαίου, του επαγγελματία. Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και των εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, σύντομα θα  προγραμματιστεί συνάντηση με τη Διεύθυνση Δασών και την Αρχαιολογική Υπηρεσία προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τους εμπλεκόμενους φορείς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: