Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Έλαβαν νέο χρονοδιάγραμμα

poreia_mathiton_1
Σε 10 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των βάσεων και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κατερίνης, ο οποίος τόνισε ότι ο εργολάβος του έργου έχει εγκατασταθεί από την Παρασκευή
Τη διαβεβαίωση ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν τοποθετηθεί οι ...προκατασκευασμένες αίθουσες στην αυλή του σχολείου τους, έλαβαν χθες το πρωί οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου, η οποίοι από τη Δευτέρα προχώρησαν σε κατάληψη, ζητώντας την υλοποίηση των υποσχέσεων που τους δόθηκαν.


Οι μαθητές των δυο σχολείων πραγματοποίησαν πορεία από το σχολικό τους συγκρότημα μέχρι το δημαρχείο Κατερίνης, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.
Ο εκπρόσωπος των μαθητών, επεσήμανε την ανάγκη για άμεση τοποθέτηση των αιθουσών, αφού ακόμη και εργαστήρια έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, ενώ τα τμήματα είναι με 27 και 30 μαθητές. «Ακούσαμε μόνο υποσχέσεις. Πέρασε ο Δεκέμβρης, πέρασαν οι διακοπές των Χριστουγέννων και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα», υποστήριξε, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα πρέπει να προνοήσει και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.
poreia_mathiton_2Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Βαλάντης Θεοδώρου, είπε ότι η φιλοσοφία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, δεν είναι η λύση του προβλήματος με προκατασκευασμένες αίθουσες (λύση που έτσι κι αλλιώς είναι προσωρινή), αλλά με την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, που θα πληρούν τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης. Ως προς αυτό, ανέφερε ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες για την κατασκευή σχολείων, αλλά και μελέτες που είναι σε φάση ολοκλήρωσης και περιμένουν τη χρηματοδότηση τους από την πολιτεία. «Ο νέος σχεδιασμός, θα αποσυμφορήσει τα υπάρχοντα σχολεία» υποστήριξε ο κ. Θεοδώρου.
Αναφερόμενος στην καθυστέρηση τοποθέτησης των προκατασκευασμένων αιθουσών στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου, υποστήριξε ότι αυτή οφείλεται σε μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες καθυστερούν ένα έργο.
«Έπρεπε να εκδοθεί οικοδομική άδεια και οι βάσεις για να υποδεχθούν τις νέες αίθουσες να γίνουν βάση συγκεκριμένης μελέτης από τον ΟΣΚ», είπε ο Γραμματέας του Δήμου, ανακοινώνοντας πως η τοποθέτηση των αιθουσών και η κατασκευή των βάσεών τους εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και η σύμβαση κατασκευής του υπογράφτηκε με τον εργολάβο ο οποίος εγκατέστησε το συνεργείο του από την Παρασκευή. «Σήμερα η επιβλέπουσα μηχανικός είναι στο σχολείο σας, μαζί με τον εργολάβο», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως σε 10 μέρες περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι βάσεις και από εκεί και πέρα είναι θέμα λίγων ημερών η τοποθέτηση των αιθουσών. «Δυστυχώς ο νόμος δεν επιτρέπει πιο σύντομες διαδικασίες», κατέληξε ο κ. Θεοδώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: