Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ελεύθερος ο Γκλέτσος - ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΦΘΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΦΑ

Οι αστυνοµικοί πέρασαν χειροπέδες στον δήµαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο και  τον µετέφεραν στην Αστυνοµική Διεύθυνση Φθιώτιδας
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011
Ελεύθερος αφέθηκε ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ενώ η δίκη του για φθορά δημόσιας περιουσίας ορίστηκε για τις αρχές Απριλίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γκλέτσος θα δικαστεί σε τακτική δικάσιμο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας στις 6 Απριλίου. Ο δήμαρχος προσήχθη σήμερα το μεσημέρι στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτη για να του απαγγείλει κατηγορίες για το.....
γεγονός ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη ξήλωσε τις πλαϊνές μπάρες στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας.
Αμέσως μετά, ο κ. Γκλέτσος αφέθηκε ελεύθερος.
Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας δηλώνοντας την συμπαράστασή τους ενώ στο δήμο της Στυλίδας που είναι δήμαρχος κ. Γκλέτσος παρέμειναν κλειστά όλες οι υπηρεσίες αλλά και τα καταστήματα ενώ οι κάτοικοι της περιοχής με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στη Λαμία.
Σύμφωνα με την απόφαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαμίας κ. Θεολογίτη απορρίπτονται οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης του κ. Γκλέτσου περί ειδικής δωσιδικίας οι οποίοι και προβλήθησαν, καθώς με την τροποποίηση του νόμου τον περασμένο Δεκέμβριο, οι δήμαρχοι όπως και ο κ. Γκλέτσος εμπίπτουν στις διατάξεις περί ειδικής δωσιδικίας μόνο για πράξεις που συνδέονται με την «άσκηση του καθήκοντος» και τότε δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Γιώργο Δούμα που είναι συνήγορος του κ. Γκλέτσου «πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα επί του οποίου θα υπάρξουν απαντήσεις από τη δικαιοσύνη…».
«Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας μέχρι τότε που όλοι οι κάτοικοι θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση μέσα στο δήμο τους…» υπογράμμισε ο Απόστολος Γκλέτσος βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.
Λίγο αργότερα μιλώντας τους συμπατριώτες του αλλά και σε αυτούς που τους συμπαραστέκονταν έχοντας αποκλείσει την συγκοινωνία στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας τους κάλεσε «να εντείνουν τις προσπάθειές τους ο έτσι ώστε να βρουν το δίκιο τους».
Ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε ότι θα παραμείνει προσηλωμένος στην προσπάθειά του για να ανοίξουν δρόμοι και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βρεθούν και άλλοι στο σημείο όπου έχουν ανοίξει τιςπλαϊνές μπάρες στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας όπου κάτοικοι της παραμένουν από χθες.(ΝΕΑ)
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: