Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε χθες ο Πρωθυπουργός Νέα πορεία στα ελληνοτουρκικά

Τετάρτη12 Ιανουρίου 2011 Ελλάδα
Η Ελλάδα χαράζει μια νέα πορεία στα ελληνοτουρκικά, με την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός... αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες -επί περίπου μιάμιση ώρα- με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για την ελληνική πρωτοβουλία που αφορά την έκδοση ευρωομολόγου, τόνισε ότι η χώρα μας συμβάλει θετικά με τις προτάσεις της στη σταθερότητα και την ανάπτυξη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Εμβαθύνουμε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις"
Στη σαφή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός στο Ερζερούμ, αλλά και στην πορεία της εκστρατείας για το ευρωομόλογο και στην ανάγκη για στήριξη των αδύναμων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου, στο Προεδρικό Μέγαρο.
"Βρισκόμαστε σε προσπάθεια μεγαλύτερης προσέγγισης, με τις γνωστές δυσκολίες και προκλήσεις, τα χρόνια ζητήματα, αλλά με κοινή βούληση", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία.
"Ήσασταν όμως πολύ σαφής στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιήσατε", σχολίασε ο Πρόεδρος, για να συνεχίσει ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι "είναι το καλύτερο, για να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και να μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν".
"Συμβάλλουμε στη σταθερότητα της ΕΕ"
Αναφερόμενος στην προσπάθεια εξασφάλισης της απαιτούμενης συναίνεσης για την έκδοση ευρωομολόγου, ο Γιώργος Παπανδρέου συνέδεσε άμεσα την συζήτηση για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση με τα ελληνικά συμφέροντα.
"Η ουσιαστική διακυβέρνηση στην Ευρώπη θα συμβάλλει πολύ στην σταθερότητα και θα βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να κάνουμε αλλαγές για ένα κράτος δικαίου, γιατί αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός: ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης, όπου όλοι συνεισφέρουν με τις δυνατότητές τους, με ισότιμο τρόπο και πραγματικά μια πορεία ανάπτυξης για τη χώρα" σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
"Και μια βοήθεια για τους αδύναμους", παρενέβη ο κ. Παπούλιας.
"Ακριβώς", απάντησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για "βασική προσπάθεια" της κυβέρνησης να ενισχυθεί το κράτος-πρόνοιας, το οποίο ήταν "ανοργάνωτο, χαώδες, πελατειακό".
"Αυτή η προσπάθεια", συνέχισε ο Πρωθυπουργός, είναι "όχι μόνο υποχρέωσή μας, αλλά μέσα στους βασικούς μας στόχους για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Και ξέρω, κύριε Πρόεδρε, ότι αυτά τα στηρίζετε και εσείς πολύ".
"Απόλυτα", αποκρίθηκε ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "όλοι μαζί θα τα βγάλουμε πέρα".
Αντιδράσεις
"Ο τρόπος με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει τη "φιέστα" του Ερζερούμ περικλείεται στην παροιμία: 'Ο καθένας με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγια'" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.
<="" κωστής="" λαοσ="" εκπρόσωπος="" δήλωσε="" κατώγια??="" ανώγεια="" χτίζει="" καθένας="" ?ο="" παροιμία:="" περικλείεται="" ερζερούμ="" ?φιέστα?="" παρουσιάζει="" πασοκ="" τρόπος="">

Δεν υπάρχουν σχόλια: