Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δεν δικαιολογείται, ούτε από το Μνημόνιο!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για το «χαράτσι» των 5 ευρώ στα Νοσοκομεία
Άμεσα κινήθηκε η Ε.Σ.ΑμεΑ. ενάντια στην αύξηση του εξέταστρου στα εξωτερικά ιατρεία της χώρας, που επιβλήθηκε ακόμη και στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, με ευθεία... παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στη Βουλή.

Στην επείγουσα συνάντηση του Προέδρου της Ε.Σ.ΑμεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη και του Αντιπροέδρου Β΄ κ. Γρ. Λεοντόπουλου με τον Υφυπουργό κ. Μ. Τιμοσίδη,  ζητήθηκε η άμεση εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με χρόνιες παθήσεις από την καταβολή του εξετάστρου των 5€ στα εξωτερικά ιατρεία της χώρας, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εξοντωτικά οικονομικό και βαθιά αντικοινωνικό μέτρο και δεν δικαιολογείται ούτε ακόμα από το «Μνημόνιο».
Για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της Ε.Σ.ΑμεΑ,., το οποίο έθεσαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και οι Κεντρικοί Φορείς - Μέλη της ΕΣ.ΑμεΑ. με σχετικές επιστολές τους, δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός κ. Τιμοσίδης.
Η Ε.Σ.ΑμεΑ. αναμένει άμεσες συγκεκριμένες ενέργειες για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης που δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η εδώ και τώρα εξαίρεση  των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από την καταβολή των 5€, όχι μόνο στα Κέντρα Υγείας αλλά και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
Η Ε.Σ.ΑμεΑ. διευκρίνισε στον Υφυπουργό, για την πλήρη κατανόηση του θέματος, ότι το μέτρο της εξαίρεσης των ατόμων με χρόνιες παθήσεις από την καταβολή εξετάστρου στα Κέντρα Υγείας δεν έχει κανένα νόημα, αφού τα Κέντρα Υγείας δεν είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την παρακολούθηση των ατόμων με χρόνιες παθήσεις. (Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: