Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

1aΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της «Παναγίας Σουμελά» Κατερίνης το περασμένο Σάββατο, ξεπερνώντας... κάθε προσδοκία και κάθε προηγούμενο.
Μέλη, φίλοι, γονείς και παιδιά, χορευτές, χορεύτριες και μέγα πλήθος συμπολιτών μας, το γλέντησαν κυριολεκτικά ως το πρωί της Κυριακής. Ένα γλέντι όπου μάγεψε ο Αλέξης Παρχαρίδης με τη μελωδικότατη φωνή του, συνεπικουρούμενος από τον Κώστα Κασιμίδη, τον Βαγγέλη Αναστασιάδη και το Γιάννη Πολυχρονίδη. Ωραία ατμόσφαιρα, απίστευτο κέφι και παραδοσιακά τραγούδια, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, παρέσυραν όλους σε ατέλειωτο χορό, συνθέτοντας ένα όμορφο σκηνικό ποντιακής παράδοσης, όπου τις εντυπώσεις έκλεψε η νεολαία.
1bΤα τρία μεγάλα χορευτικά τμήματα της «Παναγίας Σουμελά» καθώς και το φιλοξενούμενο χορευτικό των «Σταυραετών» κόσμησαν και πλούτισαν την εκδήλωση, αποσπώντας θερμότατα χειροκροτήματα, με αποκορύφωμα την από κοινού παρουσία των χορευτικών ομάδων των δύο συλλόγων, σε παραδοσιακούς χορούς του Πόντου και της Κρήτης.
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς απετέλεσε η βράβευση της κας Θεανώς Γελαδάρη, προέδρου του συλλόγου καρκινοπαθών Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη», για το σπουδαίο, ανιδιοτελές και παραδειγματικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό της έργο καθώς και πέντε χορευτών του συλλόγου για το ήθος τους, την προσφορά τους στο σύλλογο και την αγάπη τους για την ποντιακή ιδέα. Πρόκειται για τους Κουνατίδη Μιχάλη και Κουνατίδη Δημήτρη, την Καρυπίδου Άννα, τη Φωτιάδου Μαρία και τη Βαμβακίδου Ελένη.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους χοροδιδασκάλους της «Παναγίας Σουμελά» Δημήτρη Δημόπουλο και Αθηνά Αετοπούλου, στο λυράρη Χρήστο Ιωαννίδη καθώς και σ΄ όλους τους χορευτές και τις χορεύτριες για το ιδιαίτερο μεράκι τους, τη σχολαστική δουλειά και την άψογη εμφάνιση και παρουσία.


Μήνυμα συμπαράστασης, στον συνάδλεφό του δήμαρχο Στυλίδας, έστειλε ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος. Ο κ. Πολύζος εκφράζει τα συγχαρητήριά του για τους αγώνες του Απόστολου Γκλέτσου κατά των διοδίων, και του θυμίζει ότι οι μάχες δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται.
Το μήνυμα του κ. Πολύζου, έχει ως εξής:
Αγαπητέ Συνάδελφε,
Θέλησα να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Οι μάχες δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται με αγώνες. Να είσαι βέβαιος ότι αξίζει ένας Δήμαρχος να αγωνίζεται για το δίκαιο και για τους δημότες του. Προσωπικά στηρίζω τις προσπάθειες σου.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία, κουράγιο και δύναμη στο δύσκολο σου έργο.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού
Ευάγγελος Πολύζος

Ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, έπραξε μάλλον το αυτονόητο στην προκειμένη περίπτωση. Αν και όσο ήταν βουλευτής, είχε εκφράσει αυτές τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις ή και την αγωνιστική διάθεση στον Σουφλιά, που σώνει και καλά ήθελε να κυρωθεί η συγκεκριμένη σύμβαση, ίσως σήμερα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα…


Σύμφωνα με πληροφορίες, δείπνο σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα παραθέσει απόψε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Εις εκ των συνδαιτυμόνων, θα είναι και ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης.
Τι θέλει ο αντιπρόεδρος και πώς επέλεξε τους βουλευτές ουδείς γνωρίζει. Κάποιοι λένε ότι είναι δείπνο «παγίδα» σε βουλευτές που αντιδρούν στην περιβόητη φράση «μαζί τα φάγαμε».
Για αυτό προσοχή! Οι προσκεκλημένοι να περιοριστούν μόνο σε πιοτό, διότι υπάρχει περίπτωση να χαρακτηριστούν «σύντροφοι» του κ. Πάγκαλου (με την κυριολεκτική έννοια του όρου)


Αλλάζει σήμα, γυρίζει σελίδα σήμερα η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρός της, παρουσιάζει το νέο σήμα του κόμματος και ο ιστορικός πυρσός σβήνει οριστικά. Η παρουσίαση, θα γίνει στα νέα γραφεία του κόμματος επί της περιβόητης Συγγρού.
Κακίες του στυλ, «κόμμα τραβεστί» πηγαίνει στη φυσική του έδρα, είναι κακόπιστες, κακόβουλες και δεν θα τις σχολιάσουμε!


Χλωμή, η περίπτωση πρόσληψης (άμεσα) ακτινολόγου, από το ΙΚΑ Κατερίνης.
Η τελευταία προσπάθεια «ναυάγησε» παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υφυπουργού από βήματος της Βουλής.
Η λύση είναι μία. Μπορεί να προσληφθεί ο ποδηλατάς της γειτονιάς μου, ο οποίος είναι εξαίρετος ακτινολόγος. Το ποδήλατό μου, ουδέποτε μου παραπονέθηκε.
Αλίμονο στον συνταξιούχο και τον ασφαλισμένο που πλήρωσε (μέσω των ασφαλιστικών εισφορών του για να έχει ακτινολόγο) και θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: