Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Επιδιώκουν στρατοκρατία ή θεοκρατία;


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010
Η πρόσφατη επίθεση κατά του συναδέλφου μου και βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, Κωστή Χατζηδάκη δεν προξένησε μόνο σοκ και αποτροπιασμό για την... βιαιότητα με την οποία αυτή εκδηλώθηκε εναντίον του. Ήταν, πρωτίστως, μία ενέργεια η οποία, αφού αποδοκιμάστηκε με κάθετο τρόπο απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να μας προβληματίσει για το πού τελικά βαδίζουμε ως κοινωνία, ως κράτος και ως πολίτες.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι μία χούφτα θερμοκέφαλων βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Χατζηδάκη την αφορμή να καπηλευτούν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου, επιχειρώντας να ταυτίσουν σκοπίμως το περί δικαίου δημόσιο αίσθημα με τέτοιου είδους πράξεις βίας. Και αυτό δεν είναι απλά και μόνο καταδικαστέο. Αλλά και επικίνδυνο.
Επικίνδυνο, γιατί συνιστά σφοδρή επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας. Επικίνδυνο, γιατί την ίδια στιγμή δημιουργεί με προβοκατόρικο τρόπο την ψευδαίσθηση ότι το σημερινό πολιτειακό μας σύστημα είναι ανίκανο να μας βγάλει από τη σημερινή κρίση.
Και την ίδια στιγμή οι «κύριοι» υπέρμαχοι της βίας αποφεύγουν να πουν δημόσια την αντιπρότασή τους. Μήπως αντί της Δημοκρατίας επιδιώκουν για την Ελλάδα κάποιο καθεστώς αναρχίας ή στρατοκρατίας ή θεοκρατίας; Γιατί αν η βία γενικευτεί και οδηγήσει σε τυχόν κατάλυση της Δημοκρατίας μας, η ιστορία έχει αποδείξει διαχρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι αυτή η επίθεση εκπορεύτηκε συγκεκριμένα κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ενός νέου και αυτοδημιούργητου πολιτικού που έχει διαγράψει μία πορεία χωρίς σκιές στο δημόσιο και ιδιωτικό του βίο, καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Ότι, δηλαδή, η βία ειδικά όταν αυτή είναι τυφλή, είναι μία βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ίδιας της κοινωνίας.
Χρέος όλων μας είναι να μην πυροδοτήσουμε αυτήν τη βόμβα και να προστατεύσουμε συλλογικά και υπεύθυνα τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό στη χώρα μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να εξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας για την Ελλάδα. (ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΤΩΠΟΥΛΟΣ - aixmi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: