Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη - Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010 

Χριστούγεννα με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους γιόρτασαν φέτος οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υπάλληλοι στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου αδυνατούν να ..προχωρήσουν στην αποκομιδή, αφού περίπου το 80% των απορριμματοφόρων οχημάτων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών.

Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης από το στόλο των 68 απορριμματοφόρων που διαθέτει ο Δήμος σήμερα κινούνται μόνο τα 8, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται παροπλισμένα στα συνεργεία, καθώς παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες.

Για τη λύση του προβλήματος εξετάζεται η ενίσχυση με απορριμματοφόρα από άλλους δήμους, προκειμένου να καθαρίσει η συμπρωτεύουσα.

Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Κ. Καζαντζίδης δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και ιδιωτικές εταιρείες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο Στάθης Αβραμίδης, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην αντιδημαρχία καθαριότητας από 1η Ιανουαρίου, χαρακτηρίζει μεγάλο στοίχημα την ανακύκλωση. «Το µεγάλο στοίχηµα είναι η ανακύκλωση, που αυτή τη στιγµή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, έτσι ώστε να προχωρήσει τόσο σε επίπεδο ενηµέρωσης των συµπολιτών µας όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδοµής. Και βέβαια η βελτίωση του επιπέδου της καθαριότητας της Θεσσαλονίκης», λέει στα «Νέα».
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: