Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση χθες στη Νομαρχία - Ενδιαφέρον Κινέζων για εξαγωγή ακτινιδίων

Τετάρτη 10.11.2010 Τοπικά

Συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων που καλλιεργούν ακτινίδια είχαν χθες μέλη αποστολής Κινέζων επιθεωρητών, της Γενικής Επιθεώρησης Ποιότητας και Ελέγχου.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας με το Νομάρχη Πιερίας .. Γιώργο Παπαστεγίου, ο οποίος στη συνέχεια τους παραχώρησε το γραφείο του προκειμένου να γίνει η συνάντηση των Κινέζων με τους εκπροσώπους των μονάδων. Στόχος της συνάντησης η συνεργασία για την εξαγωγή νωπών καρπών ακτινιδίων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Από τις 8 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου εμπειρογνώμονες για την επιθεώρηση και τον έλεγχο των όρων παραγωγής συσκευασίας και αποθήκευσης ακτινιδίων βρίσκονται στη χώρα μας και χθες συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ΖΕΥΣ Ακτινίδια και της Φρούτα Πρωτοφανούση Α.Ε.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Όπως επεσήμανε ο Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου, η αντιπροσωπεία των Κινέζων επαγγελματιών ήλθαν για το ακτινίδιο της Πιερίας. "Ένα εξαιρετικό, μοναδικό προϊόν σε ποιότητα και πιστοποιημένο ανά τον κόσμο και πιστεύω ότι αυτή η αντιπροσωπεία που ουσιαστικά τώρα θα έχουν συναντήσεις εργασίας με τους αρμόδιους θα κλείσουν συμφωνίες και επαγγελματικές συνεργασίες.
Είμαι βέβαιος ότι θα το κατορθώσουμε και αυτό και γιατί το προϊόν είναι εξαιρετικό και οι τιμές, αλλά και γιατί οι σχέσεις και το κλίμα είναι τέτοιο που βοηθά προς την κατεύθυνση αυτή.
Από τη μεριά μας εμείς δείξαμε ότι η Κίνα για μας αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και στόχο για την τεράστια αγορά της. Πιστεύω ότι είναι η αρχή για πάρα πολλά πράγματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: