Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η εκδίκηση των Κολινδρινών

Ο Κολινδρός φαίνεται πως την πήρε τελικά την εκδίκησή του για την «αρπαγή» της έδρας του νέου Καλλικρατικού δήμου. Ο Βαγγέλης Πολύζος κέρδισε από τον πρώτο γύρο τις εκλογές, ενώ ο Αιγινιώτης δήμαρχος, όπως και πολλοί εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι Αιγινίου θα αναγκαστούν οσονούπω να ...αποχαιρετίσουν το δημοτικό συμβούλιο.
Αιγίνιο-Κολινδρός 0-1! Κάπως έτσι θα εμφανιζόταν το σκόρ των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου αν ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας. Το Αιγίνιο, παρότι έπαιζε στην … έδρα του, έχασε τελικά τον αγώνα, αφού το 54% που έδωσε στον Βαγγέλη Λαγδάρη δεν ήταν αρκετό μπροστά στο 71% που έδωσε ο Κολινδρός στον Βαγγέλη Πολύζο.

Και δεν έφτανε αυτό, η «μπάλα» πήρε και τον δήμαρχο Αιγινίου Βασίλη Κοντό, που αποφάσισε (μετά από πολλά) να ενταχθεί στον συνδυασμό του πρώην βουλευτή και επίσημου υποψήφιου της Ν.Δ Βαγγέλη Πολύζου, ήρθε όμως 5ος (με 393 ψήφους) στην εκλογική του περιφέρεια, όπου ο συνδυασμός εκλέγει μόνο τρεις.

Άτυχοι ωστόσο στάθηκαν και έξι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι Αιγινίου που επέλεξαν τον αντίπαλο του κυρίου Πολύζου συνδυασμό. Οι Νταγλιούδης Αντώνιος, Παπαζογλου Νικόλαο, Πρασκίδης Χρήστος, Παππάς Βασίλειος, Ακριτίδης Ευστάθιος και Μαγούδης Χρήστος δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν.
Περισσότερο άτυχος ο πρώτος εξ αυτών, καθώς κατετάγη μεν 4ος σε σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια που ο συνδυασμός κερδίζει 4 έδρες (τις περισσότερες από όλες τις εκλογικές περιφέρειες, τη μία όμως την καταλαμβάνει (όπως ορίζει ο νόμος του Καλλικράτη) ο επικεφαλής του συνδυασμού Βαγγέλης Λαγδάρης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού η εκπροσώπηση των γυναικών (εκλέχτηκαν 5) είναι κατά τι καλύτερη από ό,τι στο δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: