Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Συγγνώμη για την απεργία, αλλά….

propo
 
Κλειστά θα είναι σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή τα προποτζίδικα της Πιερίας, καθώς η Ένωση των Πρακτόρων του νομού, σε έκτακτη Γενική Συνέλευσή της το ..βράδυ της Δευτέρας, αποφάσισε να συμμετάσχει στη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ.

Σε μήνυμα που απευθύνει προς τους Πιεριείς παίκτες τυχερών παιχνιδιών η Ένωση των ιδιοκτητών πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ του νομού, ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που θα τους προκαλέσει με το διήμερο λουκέτο των πρακτορείων, δηλώνοντας πως, δυστυχώς, είναι αναγκασμένοι να διεκδικήσουν, με τον τρόπο αυτό, από το κράτος τα αυτονόητα.

«Ειλικρινά λυπούμαστε», αναφέρει, «που δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας αυτές τις ημέρες, γι' αυτό και αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη για την αναστάτωση. Μήνες τώρα, προσπαθούμε με διάλογο, επιχειρήματα και αναλύσεις να πείσουμε τον ΟΠΑΠ και το Κράτος να μας δώσουν αυτά που τόσο εμείς όσο και οι παίκτες δικαιούμαστε. Ειδικότερα, από τον ΟΠΑΠ ζητάμε πιο σύγχρονα και πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια. Ζητάμε το δικαίωμα να μπορούμε να προσφέρουμε αγώνες με καλύτερες αποδόσεις σε όλα τα παιχνίδι με ποικιλία επιλογών. Από το Κράτος ζητάμε τα αυτονόητα. Να σταματήσει να κλείνει τα μάτια σε κάθε μορφής παρανομία, να εφαρμόζει τους νόμους, να βάλει φραγή στην παράνομη διαφυγή εσόδων σε offshore εταιρείες».
«Ο πράκτορας της γειτονιάς», καταλήγει το μήνυμα της Ένωσης, «είναι ο φίλος των πελατών, που καθημερινά ενισχύει την αγορά της γειτονιάς και κρατάει τα παιδιά μας μακριά από τον τζόγο».

Ειδικότερα τα αιτήματα του κλάδου, όπως αυτά συνοψίζονται από την Ομοσπονδία των ιδιοκτητών πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ, είναι:
- κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων από τους πράκτορες,
- άμεση κατάθεση της Νομοθετικής Ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων,
- αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, μέσα από τα πρακτορεία.
- άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφιστάμενων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρους,
- επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ,
- ΄σμεση εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ για επιστροφή των τόκων του εγγυητικού κεφαλαίου και
- άμεση υλοποίηση της δέσμευσης για ασφαλιστική κάλυψη των πρακτορείων.
(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: