Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Την ΚΟ της ΝΔ συγκαλεί ο Α. Σαμαράς την Παρασκευή


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
AntonisSamaras
Με την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ απαντά ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στο κλίμα εσωστρέφειας που προκαλούν οι αποχωρήσεις και διαγραφές βουλευτών λίγες ημέρες μετά ...την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι. Δεν θα περιορισθεί όπως γινόταν στο παρελθόν στην ομιλία του προέδρου του κόμματος αλλά θα πάρουν τον λόγο και οι βουλευτές. Ο κ. Σαμαράς θα συνοψίσει τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα δώσει το πλαίσιο της στρατηγικής του κατά του μνημονίου. Επίσης θα προβάλλει ότι η συναίνεση στην οποία καλεί ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτοσκοπός.
Ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει στην συνάντηση με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου εφόσον προσκληθεί χωρίς όμως να θέτει σε συζήτηση της αντιμνημονιακές του θέσεις όπως διαβεβαιώνουν με κατηγορηματικότητα οι στενοί του συνεργάτες. Αντίθετα θα υποστηρίξει ότι η πολιτική του δικαιώνεται από τις εξελίξεις και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναζητά «δεκανίκια». Η συζήτηση πάντως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα περιστραφεί εκ των πραγμάτων γύρω από τις αποχωρήσεις των βουλευτών κ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοντογιάννη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει τους βουλευτές που έχουν ανοικτή γραμμή με την κ. Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσουν την στάση τους έτσι ώστε να σταματήσει η σταδιακή αιμορραγία. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και αρκετοί ακόμη βουλευτές που θα πάρουν τον λόγο.
Με την συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Σαμαράς θέλει να δώσει έμπρακτη απάντηση στις αιτιάσεις «περί κλειστών διαδικασιών και ηγεμονικής συμπεριφοράς».
Προηγουμένως ο πρόεδρος του κόμματος έχει κάνει τις κινήσεις του. Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους βουλευτές  Θανάση Γιαννόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου που εφέροντο να έχουν καλές σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη.
Μετά την συνάντηση ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «είμαι και θα παραμείνω στη ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «τα περί αποστασίας είναι αποκυήματα της φαντασίας ανοήτων». Η Ρηγίλλης πάντως θεωρεί ότι δεν υπάρχουν βουλευτές που να σκέπτονται να αποσκιρτήσουν αν και παρακολουθεί τις κινήσεις της κ. Έλσας Παπαδημητρίου λόγω της ιδιαίτερης προσωπικής σχέσης που έχει με την κ. Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ συνδέει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών που οδηγούνται στην έξοδο με την γενικότερη πολιτική κατάσταση και με τις δυσκολίες που συναντά η πολιτική της κυβέρνησης.
Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα στελέχη του κόμματος αναφέρει ότι «επειδή, λοιπόν, οι συνεχείς διαψεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών και η αποτυχημένη οικονομική πολιτική δημιουργούν νέα «θύματα» -ανέργους, «λουκέτα», κοινωνική κατάθλιψη- το μέλλον της κυβέρνησης, που συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα συντονισμού και αποτελεσματικότητας, είναι άδηλο. Σε αυτή τη συγκυρία, η αρωγή προς την κυβέρνηση από τους γνωστούς της «συμμαχίας των προθύμων» φαντάζει σαν κάποια λύση». Παράλληλα επιτίθεται σε όσους επιλέγουν την έξοδο από το κόμμα συνδέοντας τις κινήσεις τους με «τακτικές αποστασίας του παρελθόντος». Ειδικότερα αναφέρει ότι «καταλήγουν να γυρίζουν το ρολόι της πολιτικής ιστορίας πίσω για να επιτύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Με τακτικές«αποστασίας», που παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές και καταδικασμένες από τον ελληνικό λαό πρακτικές, επιδιώκουν παντί τρόπω να ανακόψουν τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας». 
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ 
ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: