Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Με το πτυχίο στο χέρι

tei_1
 
«Η απάντηση του τμήματος αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε οποιαδήποτε αλλαγή νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ενιαία», ανέφερε ο προϊστάμενος του Τμήματος, σχολιάζοντας... εμμέσως τις επικείμενες αλλαγές που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Άλλοι 46 τελειόφοιτοι του Τμήματος Logistics του ΤΕΙ Κατερίνης ορκίστηκαν χθες το μεσημέρι. Η χθεσινή τελετή, ήταν η τρίτη από την ίδρυση του ΤΕΙ στην πόλη μας, ενώ για μια ακόμη φορά η συντριπτική πλειοψηφία των ορκισθέντων ήταν γένους θηλυκού.


tei_2Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι και σ’ αυτήν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, η αντιδήμαρχος Βικτωρία Παπατολίκα, ο γενικός γραμματέας του ΤΕΙ Νικός Τσίτσης, εκπρόσωποι βουλευτών καθώς και πλήθος φοιτητών και συγγενών και φίλων των τελειόφοιτων.
Στη σύντομη ομιλία του, πριν οι 46 αποφοιτήσαντες δώσουν τον όρκο, ο προϊστάμενος του Τμήματος της Κατερίνης Δημήτρης Τριανταφύλλου, έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα εκφράζοντας την συγκίνηση που νιώθουν οι καθηγητές βλέποντας φοιτητές να φτάνουν στο τέλος των σπουδών τους.
tei_3Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στην παρουσία του ΤΕΙ Κατερίνης, τονίζοντας πως η Διοίκηση και οι καθηγητές του τμήματος προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο για να είναι οι σπουδές αποδοτικές, ακόμη και τα τελευταίο διάστημα που η περικοπή των δαπανών έχουν αγγίξει φυσικά και εμάς.
«Η σημερινή υλικοτεχνική μας υποδομή δεν έχει σχεδόν καμιά σχέση με αυτή με την οποία ξεκινήσαμε και ήδη από το τρέχον εξάμηνο λειτουργεί η νέα μας βιβλιοθήκη ένας χώρος που τον χρειαζόμασταν για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το υλικό που διαθέτουμε και να μπορούν και οι φοιτητές να έχουν διαθέσιμο έναν λειτουργικό χώρο για μελέτη, ενώ η ανανέωση και αναβάθμιση των πληροφοριακών μας συστημάτων είναι σε εξέλιξη», ανέφερε.
tei_4Ειδική αναφορά έκανε στη συνεργασία του Τμήματος με τους φορείς του νομού, σημειώνοντας πως τα πρώτα δείγματα αυτής της συνεργασίας φάνηκαν με τις παρουσιάσεις τμημάτων των πτυχιακών εργασιών των φοιτητών στο 1ο διεθνές συνέδριο εφοδιαστικής Αλυσίδας που διοργάνωσε το Τμήμα με μεγάλη επιτυχία στις 1 και 2 Οκτωβρίου στην Κατερίνη. «Η συμμετοχή των φορέων και συγκεκριμένα της Νομαρχίας, του Δήμου Κατερίνης, του Επιμελητηρίου Πιερίας και του δήμου Δίου ήταν μια άλλη έμπρακτη απόδειξη της άριστης σχέσης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά μας και της συμμετοχής που έχει το Τμήμα στην Οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.
tei_5Ο κ. Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε εμμέσως και στις επερχόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Η απάντηση του Τμήματος αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε οποιαδήποτε αλλαγή νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ενιαία», είπε, υποστηρίζοντας πως το Τμήμα και η Κατερίνη έχει αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει και να αναπτύξει δραστηριότητες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αυτές πρέπει να ενισχυθούν με τη μεταφορά ενός ακόμη τμήματος στην Κατερίνη, ώστε μαζί με το υπάρχον να δημιουργηθεί μια Σχολή Εφοδιαστικής. «Επί πλέον να απατήσουμε για την έγκριση και υλοποίηση του μεταπτυχιακού μας προγράμματος σπουδών το οποίο το έχουμε ετοιμάσει και το έχουμε προωθήσει μέσω της Γενικής Συνέλευσης του ΑΤΕΙ για έγκριση, διαδικασία που και αυτή έχει, ελπίζω προσωρινά, ανασταλεί», όπως είπε.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, προέτρεψε τους αποφοιτήσαντες για τη δημιουργία Συλλόγου Πτυχιούχων του Τμήματος («κάτι που δυστυχώς δεν το κάνατε μέχρι τώρα», είπε) αλλά και να ασχοληθούν ενεργά με αυτόν το Σύλλογο, ώστε να αντιμετωπίσουν τους επαγγελματικούς πλέον κινδύνους που πιθανά θα προκύψουν στην καριέρα τους, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Πρόσθεσε ακόμη πως, μέσα από το Σύλλογο θα δοθεί η ευκαιρία να συνεχιστεί η επαφή των τελειοφοίτων με το Τμήμα. «Κάτι που εμείς οι εκπαιδευτικοί το θέλουμε και το επιδιώκουμε», είπε.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: