Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Νίκες για Βατανιακό και Σβορώνο, ήττες για Λεπτοκαρυά και Εθνικό Διπρόσωπος ο γηπεδούχος Βατανιακός - Α.Σ Πεντάβρυσου 2-0

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010  
Έναν άλλο, εντελώς διαφορετικό Βατανιακό, είδαν οι φίλαθλοι στο δεύτερο ημίχρονο. Η πολύ καλή ομάδα του αου ημιχρόνου, αυτή που πέτυχε τα δύο γκολ και δημιούργησε πολλές άλλες ευκαιρίες δεν υπήρχε στο β΄ ημίχρονο. Ο Βατανιακός του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, πρόσφερε θέαμα και γενικά άρεσε πάρα πολύ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φίλαθλοι δεν είδαν τίποτε από αυτά του ...πρώτου ημιχρόνου και δικαιολογημένα κάποιες στιγμές απαίτησαν από τους παίκτες να γίνουν αυτοί του πρώτου μέρους.
Το θέμα στις περιπτώσεις  της διπρόσωπης παρουσίας είναι ότι έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι.
Ευτυχώς οι παίκτες του Βατανιακού συνήλθαν γρήγορα και στο τελευταίο 20λεπτο είχαν και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά και το δοκάρι.
Οι σπουδαιότερες φάσεις και το γκολ
Στο 21΄ μετά από σέντρα του Μίγκου η μπάλα  στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων με τον Κυπαρίσση να κερδίζει την κεφαλιά και ανοίγοντας το σκορ να γράψει το 1-0.
Στο 40΄ ο Ποτουρίδης πλασάρει φάουλ στο Μίγκο και αυτός με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή ανέβασε το σκορ στο 2-0
Στο 76΄ μετά από σέντρα του Τσικαδέρη στο δεύτερο δοκάρι ο Κυπαρίσσης έπιασε θαυμάσιο ανάποδο ψαλίδι η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έδιωξαν στη συνέχεια οι αμυντικοί.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Καλατζής, Ακρίβος και Τσιτσιρίκας Λάρισσας.
Οι συνθέσεις
Βατανιακός: Σακελλαρίδης, Μίγκος, Κωστιόπουλος, Σταλίκας (60 Γιαπιτζής), Κραγιόπουλος, Τσικαδέρης (80 Βασιουρής), Ανδρονικίδης (75 Δεμιρτζόγλου), Κυπαρίσσης, Ποτουρίδης, Δημόπουλος, Παπαδόπουλος.
Α.Σ Πεντάβρυσου: Παπαδόπουλος, Καραμανίδης (50 Τζιβάρας), Μπορόζης, Αντωνιάδης, Νίνος, Νικολάου, Αμπαρτζής, Κωσηφίδης, Βασιλειάδης, Γρηγοριάδης (60 Κυρκόπουλος), Σαζανίδης (69 Τοπαλίδης).
Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, η ατυχία, η αγωνία και η αστοχία έφεραν το
Εθνικός Κατερίνης - Νίκη Αγκαθιάς 1-2
Δοκάρι στο 0-0 ο Εθνικός
Ίσως είναι από τις λίγες φορές που μι ομάδα  ελέγχει το παιχνίδι, δημιουργεί σωρεία φάσεις για γκολ πριν από το 1-0 κυρίως αλλά και μετά από αυτό και στο τέλος να χάνει το παιχνίδι από ένα αντίπαλο στις τρεις επιθέσεις που έκανε πέτυχε δύο γκολ.
Η φράση ρεσιτάλ χαμένων  ευκαιριών ίσως να μην απεικονίζει και την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού.
Το τελικό 1-2 αδικεί κατάφωρα τους ποδοσφαιριστές του Εθνικού γιατί δικαιούνταν όχι την ισοπαλία αλλά τη νίκη.
Αλλά στο ποδόσφαιρο να μη κερδίζει ο καλύτερος είναι κάτι που συνήθως συμβαίνει.
Στον Εθνικό από το παιχνίδι αυτό κρατάνε την πολύ καλή εμφάνιση και συνεχίζουν
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ.
Στο 12' ο Τάσιος πήρε τη μπάλα από τον Τζιάμα, σέντραρε παράλληλα, όμως ο Ευσταθιάδης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στο κενό τέρμα.
Στο 26' ο Κίτσας έδιωξε στη δεξιά του γωνία το δυνατό σουτ του Λαζαρίδη από το ύψος της περιοχής.
Στο 33' νέα επέμβαση του Κίτσα σε σουτ - φάουλ του Μπεκιάρη, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή.
Στο 49' το σουτ του Κουκλή πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια του Καρασκόρδα.
Στο 50' ο Μπεκιάρης εκτέλεσε κόρνερ, ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα όμως σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κίτσα και κατέληξε άουτ.
Στο 51' ο Εθνικός ανοίγει το σκορ. Ο Κλιάνης με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μπεκιάρη μέσα στην περιοχή, αυτός στόπαρε και με συρτό σουτ την πέταξε στα δίχτυα για το 1 - 0.
Στο 54' ο Γκουνταμάνης μόνος αμαρκάριστος σούταρε πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα Κίτσα από πλεονεκτική θέση.
Στο 66' ο Κίτσας κρατάει το 1 - 0 όταν απομάκρυνε το δυνατό σουτ του Λαζαρίδη.
Στο 73' ο Κίτσας διώχνει σε κόρνερ το γυριστό συρτό σουτ του Μπίντα μέσα από την περιοχή.
Στο 77' ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Εθνικού, ο Λαμπριανίδης με σουτ από κοντά ισοφάρισε σε 1 - 1.
Στο 82' οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν πέναλτι, όταν ο Μπατσαράς, που είδε και την κόκκινη κάρτα, απέκρουσε με τα χέρια το σουτ του Τσούπρου μέσα στην περιοχή. Ο Ντάμτσιος ευστόχησε και η Νίκη Αγκαθιάς παίρνει το προβάδισμα 1 - 2.
Στο 90' ο Εθνικός μένει με εννέα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Μπεκιάρης αποβάλλεται από τον διαιτητή Οικονόμου για εξύβριση.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Καρασκόρδας, Θεοδοσιάδης, Δερμίσης, Μπατσαράς, Τζιάμας, Γκουνταμάνης (80' Παυλίδης), Κατσαμάγκας (46' Μπίντας), Τάσσιος (46' Κλιάνης), Ευσταθιάδης, Μπεκιάρης, Λαζαρίδης.
ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ Κίτσας, Κουβατσίδης, Πατρίκας Θ., Βαλδήρ, Πατρίκας Γ. (57' Νικολαϊδης), Κουκουλής, Λαμπριανίδης, Νταμτσιος, Τσούπρος, Μελιόπουλος, Τσαρτσαρης (36' Κουκλής).

Με το όμορφο και μεστό ποδόσφαιρο
Ταπείνωσε την επίδοξη πρωταθλήτρια
ΓΑΣ Σβορώνου-Αλεξάνδρεια 3-1
Μικρό το σκορ με τέτοια εμφάνιση
Ένας έξοχος, ένας εξαιρετικός Σβορώνος ταπείνωσε  την εκ των πρωτοπόρων  Αλεξάνδρεια  όχι με το σκορ γιατί είναι μικρό αλλά με το πολύ ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε. Και να σκεφθεί κανείς ότι ενώ πίεζε  δέχτηκες ένα γκολ από αμυντικό λάθος. Μετά το γκολ οι επιθέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και τα γκολ της ανατροπής δεν άργησαν. Μέσα σε 12 λεπτά το 0-1 έγινε 3-1. οι παίκτες του Σβορώνου δεν επαναπαύθηκαν στη διατήρηση του σκορ αλλά συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό αλλά η Αλεξάνδρεια διαβλέποντας κάποια συντριβή έπαιξαν πολύ αμυντικά και γι’ αυτό το σκορ δεν πήρε διαστάσεις ανάλογες με την εμφάνιση της ομάδας.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 13΄ μετά από λάθος του Σκέντου ο Σαρρής βγήκε για να αποκρούσει με τα πόδια δεν πρόλαβε τη μπάλα στον Πιπινίκα που έτρεχε και αυτός με σουτ σε κενή εστία έγραψε το 0-1.
Στο 16΄ μετά από σέντρα του Βαρβαρέζου από δεξιά ο Ραπτόπουλος με έξοχη γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 18΄ ο Παπαδόπουλος από αριστερά  γύρισε τη σέντρα και έδωσε την ευκαιρία στο Ραπτόπουλο με σουτ  να ανεβάσει το σκορ στο 2-1
Στο 23΄ ο Σιδηρόπουλος από κάθετη πάσα του Κεσίδη βγήκε μόνος με τον τερ/κα αλλά έκανε πολύ άσχημο σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο τερ/κας  Καρασαββίδης.
Στο 25΄ έξοχη σέντρα του Τσέργα από πάσα του Κεσίδη, ο Ραπτόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ανέβασε το σκορ στο 3-1.
Στο 80΄ ο Κατσίμπουρας που προπονήθηκε σε κτύπημα κόρνερ από τρία μέτρα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.
Στο 86΄  μετά από κάθετη πάσα του Κεσίδη ο Μυστακίδης Ι, αφού αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο μόνος με τον τερ/κα σούταρε αλλά ο Καρασαββίδης μπλόκαρε.
Στο 89΄ μετά από κάθετη πάσα του Σιδηρόπουλου ο Παπαδόπουλος Θωμάς βγήκε μόνος αλλά σούταρε άουτ χάνοντας  μεγάλη ευκαιρία.
Διαιτητής του αγώνα ο κ. Τερετίδης με βοηθούς τους κ.κ Μπρούσα και Θεοδοσιάδη από την Καβάλα.
Οι συνθέσεις
ΓΑΣ Σβορώνου:  Σαρρής, Βαρβαρέζος, Τριανταφύλλου, Κατσίμπουρας, Σκέντος, Κεσίδης, Τσέργας (69 Μυστακίδης Ι), Μυστακίδης Π (88 Ταβουκτσής), Παπαδόπουλος Θ, Ραπτόπουλος, Σιδηρόπουλος (90 Τάσσιος).
Αλεξάνδρεια: Καρασαββίδης, Ματζάρης, Αντάμης (35 Μυλωνάς), Παπαδόπουλος Κ, Πεϊκός (46 Πολυζόπουλος), Τσέος (46 Μπαστάκης), Συμπεθέρης, Τσακτάνης, Πιπινίκας, Γασπαράτος, Τοπαλίδης.
Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος
Αρνητική έκπληξη στη Λεπτοκαρυά
Όλυμπος Λεπτοκαρυάς - Μακεδονικός Σιάτιστας 0-1
Δύο δοκάρια-σωρεία χαμένων ευκαιριών και δύο ακυρωθέντα γκολ
Απρόσμενη ήττα για τον Όλυμπο Λεπτοκαρυάς. Το πιο περίεργο στο παιχνίδι αυτό είναι ότι το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Σιάτιστας προήλθε από ένα λάθος του τερ/κα από το 8΄.
Στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σ’ όλους τους τομείς, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες  εκτός από τα δύο δοκάρια  και τα δυο γκολ που ακυρώθηκαν αλλά δυστυχώς δεν ήρθε το γκολ που τουλάχιστον θα τους έδινε το βαθμό της ισοπαλίας. Είναι βέβαιο ότι οι φίλαθλοι θα το θυμούνται για πολλά χρόνια. Δεν ξέρω αν ο τερ/κας της Σιάτιστας που ήταν προκλητικός θα τιμωρηθεί από κάποιο όργανο της διοργανώτριας.
Το  γκολ, τα δοκάρια και τα δύο ακυρώθεντα γκολ του Ολύμπου
Στο 8΄ ένας 15χρονος, ο Τσιαούσης Γιάννης, δεν άφησε ανεκμετάλλευτο  το λάθος του τερ/κα Μαλέσιου που σούταρε η μπάλα στο δοκάρι, επανέρχεται στον αγωνιστικό χώρο ο Τζιούγκαλιας με νέο σουτ το 0-1.
Στο 30΄ο Γούλας εκτέλεσε φάουλ με πολύ ωραίο τρόπο αλλά στάθηκε άτυχος γιατί η μπάλα αποκρούστηκε αφού το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί.
Στο 39΄ ο Μιχαλίτσιος πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα και πάλι αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Σιάτιστας.
Στο 51΄ ο Μιχαλίτσιος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα και ενώ φάνηκε  ο διαιτητής να το κατακυρώνει, τελικά το ακύρωσε μετά από παρέμβαση-υπόδειξη του βοηθού σαν οφ-σαϊντ (η α΄ βοηθός κ. Κουκούλη).
Στο 74΄ νέο γκολ του Ολύμπου που ακυρώθηκε.
Ο Μιχαλίτσιος πιο ψηλά, κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής χρέωσε φάουλ στο Μιχαλίτσιο και το γκολ δε μέτρησε.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Αθανασίου από την Καρδίτσα (οι Λεπτοκαρίτες φωνάζουν για τα γκολ που ακυρώθηκαν), με βοηθούς τους Κουκούλη και Μίσσα.
Οι συνθέσεις
Όλυμπος Λεπτοκαρυάς: Μαλέσιος (46 Τσαρούχας Α), Μπακάλης, Σιαμήτρας, Μπαλαμπάνης, Γούλας, Σαμανίδης, Κατσαρός, Λύρας (46 Λ.Τ Καζαμίας), Μότσιανος, Παπαδόπουλος Γ, Μιχαλίτσιος.
Μακεδονικός Σιάτιστας: Μακρής, Λιάτσιος, Στεργίου Θ, Γκαραγκούνης, Τζιούγκαλιας, Μπούρτσιος, Στεργίου Κ, Νασιόπουλος, Νούσιας, Τσιαούσης (66 Τύρνας), Γκράβας (56 Ντίνας). (ΤΟΠΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: