Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σκοπεύουν να αποκλείσουν δρόμους σε όλη την Ελλάδα οι μεταφορείς Απειλούν τώρα με μπλόκα στις εθνικές οδούς

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010
Με νέα μπλόκα στις εθνικές οδούς απαντούν οι ιδιοκτητών φορτηγών στην ψήφιση από τη βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ..οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Γιώργος Τζωρτζάτος, τόνισε ότι «συνεχίζουμε δυνατά», και πρόσθεσε πως «Ό,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε».
Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς δρόμων σε όλη την Ελλάδα.
Εξομάλυνση κυκλοφορίας
Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος του κυκλοφοριακού αλαλούμ που αναμενόταν να σημειωθεί στην Αθήνα αν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης υλοποιούσαν την απόφαση να προχωρήσουν στο κλείσιμο των εθνικών οδών, αντιδρώντας, στην «αδιαλλαξία της κυβέρνησης, να μην ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά» τους.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως στην περιοχή, έκλεισαν τον δρόμο με κλούβες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να σημειωθεί τεράστια ουρά από εκατοντάδες αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων εγκλωβίστηκαν στο συγκεκριμένο σημείο.
Ανοιχτά είναι τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη Μεταμόρφωση Αττικής, στην Αθηνών-Λαμίας και τη Βουλιαγμένης όπως επίσης και στην Αττική οδό. Τα φορτηγά είναι παραταγμένα στην άκρη του δρόμου σ' αυτά τα σημεία και δεν παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Κλειστή παραμένει η Αμαλίας.
Οι άνδρες της αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου από τη μια πλευρά να μην αφήσουν τα βαριά οχήματα να κινηθούν προς την Αθήνα και από την άλλη να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία του κοινού, σε περίπτωση που οι μεταφορείς υλοποιήσουν την απειλή τους για κλείσιμο των δρόμων.
Αποκλεισμός κόμβων στη Θεσσαλονίκη
Σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς οδικών κόμβων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προχωρούν από τη μία το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεών τους.
Οι απεργοί απέκλεισαν για μία ώρα την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών στον κόμβο της λαχαναγοράς, ενώ συνάδελφοί τους την ίδια ώρα διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στη διασταύρωση Γέφυρα.
Ο αποκλεισμός διήρκεσε μία περίπου ώρα και προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων μετακίνησαν τα οχήματά τους και διέκοψαν την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Δερβενίου και στο ρεύμα εξόδου.
Εν τω μεταξύ, έληξε στις 17.20’ η συμβολική κατάληψη των διοδίων Μαλγάρων από τους αυτοκινητιστές - ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, η διέλευση των οχημάτων ήταν ελεύθερη, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι είχαν σηκώσει τις μπάρες των διοδίων. Οι αυτοκινητιστές παραμένουν στο σημείο, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.
Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε κινητοποίηση και πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων από παρακαμπτήριους δρόμους, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Αποκλεισμός για μία ώρα την εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου
Δυναμικά απάντησαν σήμερα οι Χανιώτες αυτοκινητιστές στην ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Το μεσημέρι, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, απέκλεισαν για μία ώρα την εθνική οδό στο ύψος του κόμβου που τη συνδέει με τη Σούδα, επιτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων μέσω της παλιάς εθνικής οδού.
Οι αυτοκινητιστές στις 2.30 μετά το μεσημέρι ξεκίνησαν με τα οχήματά τους από το λιμάνι της Σούδας και έφθασαν στο σημείο του αποκλεισμού κορνάροντας και με πανό στο οποίο εξέφραζαν την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος του σωματείου αυτοκινητιστών Χανίων, Γιάννης Κουκουράκης, ανέγνωσε στο σημείο του αποκλεισμού ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν.
Στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονταν άνδρες της Τροχαίας οι οποίοι υποδείκνυαν στους οδηγούς τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
Αργότερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων πραγματοποίησαν πορεία με τα οχήματά τους στους δρόμους των Χανίων.(ΝΕΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: