Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΟ 5-1 - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010
Η αρνητική παράδοση συνεχίστηκε στην Ισπανία και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 5-1 από την Μπαρτσελόνα που έπαιξε ποδόσφαιρο αλά playstation. Δύο γκολ ο Μέσι και από ένα οι Βίγια, Πέδρο και Αλβες. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με τον Γκοβού και ο Τζόρβας σε μεγάλη μέρα νίκησε σε πέναλτι τον Αργεντίνο σταρ ..
των Καταλανών.
Με το αριστερό.... ξεκίνησε την πρεμιέρα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός που γνώρισε μια ακόμα βαριά ήττα από την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα. Η αρμάδα του Μέσι με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο τερμάτων τον Αργεντίνο σταρ επικράτησε με 5-1 των νταμπλούχων Ελλάδος.
Οι "πράσινοι" αν και προηγήθηκαν με τον Γκοβού στο 20' δεν μπόρεσαν να κρατήσουν παρά μόνο δύο λεπτά, το μηδέν για την εστία τους. Ο Μέσι ισοφάρισε άμεσα (22') και ο Βίγια στο 33' έδωσε το προβάδισμα για να διαμορφώσει το 3-1 και πάλι ο Μέσι στο φινάλε (45') του πρώτου ημιχρόνου.

Το 4-1 έκανε το Πέδρο στο 78' εκμεταλλευόμενος το διπλό δοκάρι του Μέσι σε πλασέ ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Αλβες μετά από ασίστ του Αργεντίνου άσου. Ο ηγέτης της Μπάρτσα νικήθηκε στο 53' από τον καλύτερο παίκτη του "τριφυλλιού", τον ΑλέξηΤζόρβα από τα έντεκα βήματα (μετά την ανατροπή από τον Καντέ).

Γήπεδο:
"Καμπ Νου"

Διαιτητής: Ν. Ριτσόλι (Ιταλία)

Βοηθοί: Λ. Ματζιάνι- Ε. Ντι Λιμπερατόρε

Μπαρτσελόνα (Πεπε Γκουαρδιόλα):  Βαλντές, Άλβες, Πικέ (75' Μιλίτο), Πουγιόλ, Τσάβι (79' Μασεράνο), Βίγια (69' Μπόγιαν), Ινιέστα, Μέσι, Μπούσκετς, Πέδρο, Αμπιντάλ.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκοβού (70'Λουίς Γκαρσία), Κατσουράνης (64' Καραγκούνης), Λέτο (80' Νίνης), Σισέ.

Σκόρερ: 20' Γκοβού, 22' Μέσι, 33' Βίγια, 45' Μέσι, 78' Πέδρο, 90+3' Αλβες

Κάρτες: - / Καραγκούνης

Εκτός τελικά ο Κάρα
Στην επιλογή των προσώπων για το αρχικό σχήμα ο τεχνικός των νταμπλούχων, Νίκος Νιόπλιας επέλεξε να "θωρακίσει" τον άξονά του και με σύστημα 4-2-3-1 τελικά δεν έβαλε τον αρχηγό της ομάδας Γιώργο Καραγκούνη. Ο Κοζανίτης τεχνικός γνώριζε πως χρειάζεται αρκετό πρέσινγκ και τρέξιμο στην μεσαία γραμμή, εκεί που είναι η Μπαρτσελόνα είναι πολύ επικίνδυνη.

Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα είχαν μαζί τον Κατσουράνη, με τον άσο από την Μοζαμβίκη να προτιμείται αντί του Καραγκούνη (υπήρχε ως σκέψη αυτή και ίσως με την ροή του αγώνα να γίνει αυτή η αλλαγή) στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Οι Λέτο και Γκοβού είχαν ρόλο να βοηθούν και ανασταλτικά αλλά και επιθετικά τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Στην άμυνα, η τετράδα που έπαιξε και στο "Κλεάνθης Βικελίδης" δεν άλλαξε με τους Μαρίνο (δεξιά), Βύντρα (αριστερά) και Μπουμσόνγκ, Καντέ στο κέντρο να έχουν τον δυσκολότερο ρόλο απέναντι στους αστέρες των "μπλαουγκράνα", προστατεύοντας παράλληλα την εστία του Τζόρβα.

Εκθαμβωτικό ξεκίνημα Μπάρτσα... και Τζόρβα
Η κλάση του Μέσι και το εκθαμβωτικό ποδόσφαιρο που προσφέρει η Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νου" και στους χιλιάδες οπαδούς της, εμφανίστηκαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι "μπλαουγκράνα" πήραν τα ηνία του ματς, εκμεταλλευόμενοι και την αμυντική στάση των "πράσινων". Ο Αργεντίνος σταρ στο 2' μετά από σέντρα του Πέδρο από δεξιά, απείλησε και με κεφαλιά -δείχνοντας ότι δεν "δουλεύει" μόνο τα πόδια του καλά- αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε.

Ο Ελληνας πορτιέρο φάνηκε να έχει "ζεσταθεί" για τα καλά και τρία λεπτά αργότερα (5'), κέρδισε το χειροκρότημα όταν μετά από πάσα του Ινιέστα, ο Βίγια βγήκε τετ α τετ αλλά νικήθηκε. Ο διεθνής τερματοφύλακας απομάκρυνε και στην επαναφορά ο Βύντρα πρόλαβε τον Τσάβι, πριν πλασάρει σε κενή εστία και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Μέσι στο 11' νικήθηκε και πάλι από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, που διαμαρτύρονταν στους συμπαίκτες του, για την αμυντική εικόνα που έδειχναν στο ματς. Παρά τις οδηγίες και του Νιόπλια που ήταν συνεχώς όρθιος στην γραμμή του άουτ αλλά και του Τζόρβα, οι Καταλανοί έδειχναν πως ήθελαν το γκολ. Στο 14'ο Τσάβι βρήκε δεξιά τον Άλβες, που πραγματοποίησε την πάσα στον Βίγια, αλλά κι εκείνος αστόχησε, γραφοντας το όνομα του στο πάνθεον των παικτών που βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, αλλα δεν καταφεραν να σκοράρουν.

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών συνεχίζονταν για το συγκρότημα του Γκουαρδιόλα, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους παραπάνω από λίγα δευτερόλεπτα. Την ίδια ώρα, δεν μπορούσαν ούτε να ακολουθήσουν τις συνεχείς κινήσεις των μεσοεπιθετικών της Μπάρτσα που άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Στο 15' από στημένη φάση ο Μέσι είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα (17') ο Ινιέστα πέρασε τρεις αμυντικούς σαν "σταματημένους" και βγήκε απέναντι από τον Ελληνα πορτιέρο σε θέση βολής, αλλά ο Καντε τον σταμάτησε με υποδειγματικό τάκλιν.

Αιφνιδιασμός... και απάντηση Μέσι
Οτι δεν μπορούσαν να πετύχουν με το εξαιρετικό ποδόσφαιρο οι πρωταθλητές Ισπανίας το πέτυχαν οι νταμπλούχοι Ελλάδος χάρις στην κλάση δύο σπουδαίων παικτών. Ο τζόρβας στο 20' έκανε το ελεύθερο βολέ και ο Σισέ με τακουνάκι βρήκε τον Γκοβού που πλάσαρε τον Βαλντές και έκανε το 0-1, θυμίζοντας κάτι από το 2002, όταν οι "πράσινοι" είχαν προηγηθεί με τον Κωνσταντίνου.




Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και οι "μπλαουγράνα" τιμώρησαν τους φιλοξενούμενους (φαίνεται είχαν το μυαλό τους στο γκολ του Γάλλου άσου) και μετά από κάθετη μπαλιά στην πλάτη του Βύντρα, ο Μέσι στο 22' με πλασέ ισοφάρισε άμεσα σε 1-1.



Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της καλής ψυχολογίας, με την άμεση ισοφάριση, πήραν το προβάδισμα με μια "φτηνή" φάση, όταν στο 33' μετά το κόρνερ του Τσάβι, ο Μπουσκέτς έκανε την κεφαλιά και ανενόχλητος ο Βίγια έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.



Playstation και 3-1
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν για περίπου 10 λεπτά να διατηρήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους, ωστόσο αυτό δεν τους σταμάτησε να παίζουν το παιχνίδι κυριαρχίας απέναντι στον αντίπαλό τους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των 215 πασών απέναντι στις 25 του Παναθηναϊκού, που δείχνουν τη διαφορά ποιότητας.

Στο 43' Ινιέστα, Βίγια και Τσάβι έκρυψαν τη μπάλα και την έστρωσαν στον Μέσι, το σουτ του οποίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Στην ενδέκατη προσπάθεια για γκολ, οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν όταν στο 45' και πάλι ο Αργεντίνος σταρ με εκπληκτική προσπάθεια έκανε το ένα-δύο με τον Πέδρο και νίκησε για τρίτη φορά τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, διαμορφώνοντας το 3-1 με την λήξη του πρώτου μέρους.



Τζόρβας-Μέσι... (2-3)
Οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν τα πλάνα τους αγωνιστικά, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για την εικόνα των δύο ομάδων στο Καμπ Νου. Σε θέση άμυνας οι "πράσινοι" περίμεναν κάτω από την μεσαία γραμμή και οι Καταλανοί αναζητούσαν τον τρόπο που θα έμπαιναν μέσα στην περιοχή του "τριφυλλιού".

Στο 49' ο Αλβες με σουτ αλλά και στο 51' ο Πέδρο σούταραν χωρίς να βρουν στόχο. Ευτυχώς την ίδια... μοίρα είχε κι η προσπάθεια του Μπουμσόνγκ που με λάθος απομάκρυνση παραλίγο να σκοράρει στην εστία της ομάδας του.

Η μάχη του Τζόρβα με τον Μέσι συνεχίστηκε σε προσωπικό πλέον επίπεδο και στο 53' ο Ελληνας τερματοφύλακας νίκησε τον Αργεντίνο σταρ από τα έντεκα βήματα (μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια) στο πέναλτι που έκανε ο Καντέ σε "μπάσιμο" του Μέσι στην περιοχή.

Μέσα ο "τυπάρας", αλλαγές και οι δύο
Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Νίκος Νιόπλιας έκανε την πρώτη του κίνηση στο παιχνίδι όταν απέσυρε τον "κουρασμένο" Κατσουράνη και έβαλε στο ματς τον Γιώργο Καραγκούνη.

Οι γηπεδούχοι σε μια ακόμη καλή φάση, έδειξαν δείγματα υπερβολής, όταν ο Μέσι έβγαλε σε θέση βολής τον Πέδρο, ο οποίος αντί να πλασάρει στο τετ α τετ τον τζόρβα, θέλησε να τον περάσει και τελικά δεν τα κατάφερε αφού ο Ελληνας πορτιέρο τον "έκλεισε" σωστά στην γωνία και οι αμυντικοί του εν συνεχεία απομάκρυναν.

Στην σκακιέρα του αγωνιστικού χώρου οι δύο τεχνικοί έκαναν από μια κίνηση, με τον Γκουαρδιόλα πρώτα να βάζει τον Μπόγιαν αντί του Βίγια και λίγο λεπτά μετά ο Κοζανίτης τεχνικός των νταμπλούχων απέσυρε τον σκόρερ Γκοβού, που είχε τρέξει πολύ στην δεξιά πλευρά και έβαλε στο ματς τον Λουίς Γκαρσία που χειροκροτήθηκε απ' όλο το γήπεδο, αφού είχε κάνει μεγάλη καριέρα στους "μπλαουγκράνα".

Ρεσιτάλ και ασίστ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι είχε πάρει προσωπικά το παιχνίδι και έδειχνε σε κάθε του ενέργεια την μεγάλη του κλάση. Στο 78' βγήκε σε θέση βολής αλλά πολύ άκρη και παρόλο αυτά πλάσαρε με την μπάλα αλά μπιλιάρδο να χτυπάει πρώτα στο ένα κάθετο δοκάρι και μετά στο άλλο, με τον έκπληκτο Τζόρβα να παρακολουθεί και τον Πέδρο με μια απλή κίνηση και πλασέ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 4-1.



Οι "πράσινοι" παρά την είσοδο και του Νίνη δεν είχαν να δείξουν κάτι καλύτερο στο ματς επιθετικά και περίμεναν να τελειώσει το ματς. Στο 83' ο Τζόρβας πήρε μια ακόμα ρεβάνς από τον Μέσι που τον νίκησε σε τετ α τετ, ωστόσο ο δείκτης του σκορ δεν έμεινε στο 4-1.

Στις καθυστερήσεις και ενώ όλα περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα από τον Ιταλό ρέφερι, ο Μέσι με εξαιρετική νέα ασίστ βρήκε τον Αλβες στην κίνηση και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Τζόρβα διαμορφώνοντας το τελικό 5-1, στην πρεμιέρα του "τριφυλιού" στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. (sport24.gr)

   
ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: