Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων;
Κάτι τέτοια έκανε και ο Έβερτ..

και έφτασε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με το προσωνύμιο «ο Μπουλντόζας». Άσχετα μετά αν μετά έφυγε με άλλο προσωνύμιο (ελαφρώς δύσοσμο) το οποίο η στήλη δεν μπορεί να αναφέρει για λόγους δεοντολογίας.

2
Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Siemens, αποφάσισε να μην καλέσει πρώην πρωθυπουργούς να καταθέσουν.
Μα καλά την παροιμία «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» δεν την άκουσαν ποτέ;


3
«Είναι δύσκολο σε εμένα συνειδησιακά, να υπερασπίζομαι κάποιες αποφάσεις που ενδεχομένως δεν συμφωνώ, όταν δεν συμμετέχω στη διαμόρφωσή τους». Μ’ αυτή τη δήλωση ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, απέρριψε την πρόταση να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Νόστιμη δήλωση, αλλά θα ήταν όλα καλύτερα, αν οι βουλευτές τη συνείδησή τους την λογάριαζαν περισσότερο, όταν ήταν να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο. Και από ότι θυμάμαι, ο κ. Παπαϊωάννου, δεν συμπεριλαμβάνεται σε εκείνους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαχώρισαν τη θέση τους από το μνημόνιο!


skitso
Την αύξηση κατά 1 ή 2 ποσοστιαίες μονάδες του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 11% για το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών από τον Ιανουάριο του 2011 προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Δηλαδή θα αυξηθούν έτι περεταίρω οι έμμεσοι φόροι, γιατί ο μηχανισμός και της νέας κυβέρνησης (όπως και όλων των προηγούμενων) απεδείχθη ανίκανος να εισπράξει τους άμεσους φόρους (τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες προ αμνημονεύτων, βεβαιωμένες παρακαλώ, οφειλές μεγαλόσχημων φοροφυγάδων).
Αντέχετεεε; Αντέχουμεεεε!


Λεφτά υπάρχουν!
Περί τις 500.000 ευρώ (λένε ότι) μας στοίχισαν οι αστυνομικοί που μάζεψε στη Θεσσαλονίκη (στη ΔΕΘ) η κυβέρνηση για να την προστατέψουν από μας (τους πολίτες διαδηλωτές).
Και πήγαν τζάμπα και βερεσέ τα λεφτά, αφού ούτε το παπούτσι του ακροδεξιού, δεν κατάφεραν να σταματήσουν.
Το μόνοι καλό από την υπόθεση αυτή είναι μερικά από τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν πήγαν στις τσέπες Πιεριέων ξενοδόχων, όπου φιλοξενήθηκε ένας (μικρός) αριθμός των επιστρατευμένων αστυνομικών.
Βέβαια, περισσότερα ξόδεψαν (μαθαίνουμε) τα υπουργεία που έστησαν στη ΔΕΘ περίπτερα, άγνωστο γιατί.
Κι ακόμα περισσότερο (ένα σκασμό λεφτά) ο ανασχηματισμός.
Και πήραμε και φρεγάτες κι έχουμε δώσει κι άλλες παραγγελίες εξοπλιστικές…
Τελικά, υπάρχουν λεφτά. Είναι τα ρέστα που μας πήρε η κυβέρνηση με τις περικοπές μισθών, επιδομάτων και συντάξεων.


Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα, οι «προσφορές» και τα προϊόντα σε τιμή ευκαιρίας εξάπτουν τον εγκέφαλο όπως το σεξ! Μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Γουεστμίντερ, που δημοσιεύτηκε στο επαγγελματικό περιοδικό «The Grocer», διαπίστωσε (λέει) ότι οι ευκαιρίες και οι προσφορές υποσυνείδητα προκαλούν τόσο μεγάλη χαρά στον εγκέφαλο, όση απολαμβάνει στη διάρκεια του σεξ.
Κοίτα να δεις! Το ήξερα ότι στην ουσία μας πηδάνε με τις «προσφορές», δεν ήξερα όμως ότι το φχαριστιόμαστε κιόλας!


APTH_1
Το «Ειδικό Τρόπαιο της πιο φιλικής ομάδας» κέρδισε η ομάδα φοιτητών ΑRT (Aristotle Racing Team) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στο διαγωνισμό Formula SAE Italy στο Βαράνο ντε Μελεγκάρι της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως 6 Σεπτεμβρίου 2010.
Η ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό φόρμουλας με ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, οο σχεδιασμός και η κατασκευή του οποίου έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2010, αλλά, δυστυχώς, μια ατυχία της στέρησε τον τερματισμό στον αγώνα αντοχής και μαζί αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη.
Επέστρεψε ωστόσο με τρόπαιο, αφού κέρδισε, με την άψογη συμπεριφορά της, την εκτίμηση τόσο των κριτών όσο και των μελών όλων των υπόλοιπων ομάδων που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό.
APTH_2



DIAMANTOPOYLOY
Μα, πείτε και κανένα καλό λόγο, ζήτησε (σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή χθες) η χαμογελαστή κ. Διαμαντοπούλου, που ήθελε να πάρει τα εύσημα γιατί (καυχήθηκε) κατάφερε να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά εκπαιδευτικών,
Κι εγώ θα ήθελα να ακούσω έναν καλό λόγο γιατί τη βγάλαμε και σήμερα την καθημερινή μας εφημερίδα, αλλά μάλλον κανείς δεν σκέφτεται να πει «μπράβο» για τα αυτονόητα, κυρία υπουργέ.


tsifodimos
Την ευκαιρία να συνομιλήσει και ν’ ανταλλάξει ενδιαφέρουσες απόψεις με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τη Βουλγαρία που φιλοξενεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, η Ν.Ε.Τ.Π. και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας είχε ο Δήμαρχος Λιτοχώρου την Κυριακή, κατά τη διάρκεια γεύματος που τους παρέθεσε.
Οι τουριστικοί συντάκτες των Βουλγαρικών μέσων μαζικής ενημέρωσης αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Λιτοχώρου για την ευγενική χειρονομία κι αυτός τους κάλεσε να επισκεφθούν την περιοχή και το χειμώνα, προκειμένου ν’ αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις να γίνει προορισμός τεσσάρων εποχών.


Ένα βιβλίο όλο νόημα χάρισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ που επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το περίπτερο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ: το βιβλίο «Οι παλιές αγάπες πάνε στο παράδεισο», της Μάρως Βαμβουνάκη.
Και για να το κάνει πιο λιανό, δήλωσε: «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο. Δε λησμονιούνται, δε διαγράφονται. Όμως πρέπει να ξέρει ο κ. Καρατζαφέρης, ότι η ψυχή των φίλων του στηρίζει Ψωμιάδη. Ούτε Ζορμπάς, ούτε είλωτας. Είμαι εδώ για να ενώνω και όχι για να διχάζω, για το καλό της Μακεδονίας μας, για το καλό της Ελλάδας. Γιατί φίλος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά φιλτάτη η ενότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: