Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Διεθνοποίηση

Επιστήμονες του κλάδου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν εισηγήσεις τους στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Logistics που διοργανώνει το Τ.Ε.Ι. .. Κατερίνης
Να επιβεβαιώσει τη σπουδαία δουλειά που κάνει στο χώρο της εκπαίδευσης, επιχειρεί το ΤΕΙ Κατερίνης το οποίο διοργανώνει στις αρχές του Οκτώβρη το 1ο Διεθνές Συνέδριο Logistics. Η επιλογή της Κατερίνης για τη διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού Συνεδρίου, ήταν συνειδητή, δηλώνει ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημήτρης Τριανταφύλλου.
basiko_1Διοργανωτές είναι το τμήμα τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης - παράρτημα Κατερίνης σε συνεργασία με το εργαστήριο ποσοτικής ανάλυσης, Logistics και διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών του Α.Π.Θ. και υπό την αιγίδα της ελληνικής εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Mediterranean Village της Παραλίας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, αναμένεται να τις παρακολουθήσουν περισσότεροι από 150 επιστήμονες του κλάδου από την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Οι συμμετοχές είναι πολλές και από την Ελλάδα και από άλλες χώρες», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο καθηγητής κ. Κελέμης, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 34 συνολικά Πανεπιστήμια από τα οποία τα 14 είναι του Εξωτερικού και από χώρες με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία πάνω στη συγκεκριμένη επιστήμη. Το γεγονός αυτό, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, ικανοποιεί πλήρως τους στόχους του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης, ενώ παράλληλα αποτελεί μια επιβεβαίωση του αξιόλογου επιπέδου σπουδών που προσφέρει στους φοιτητές του.
basiko_2Οι θεματικές ενότητες, αντικατοπτρίζουν τις άμεσες ανάγκες της επιχειρηματικότητας, ενώ το συνέδριο θα περιλαμβάνει 8 συνολικές ενότητες τις δύο μέρες που θα διαρκέσει. Για να καλυφθεί ο αριθμός των ενοτήτων, οι διοργανωτές αποφάσισαν τα δύο απογεύματα του συνεδρίου, να διεξάγονται παράλληλες εργασίες. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και προϊστάμενος του τμήματος Τ.Ε.Ι. Κατερίνης, Δημήτρης Τριανταφύλλου, αναφερόμενος στη θεματολογία του συνεδρίου υποστήριξε ότι αυτή θα επιχειρήσει να καλύψει όλες τις σύγχρονες επιστημονικές απόψεις, γνώσεις και τεχνολογίες αναφορικά με την υποστήριξη των εφοδιαστικών αλυσίδων και των λειτουργιών της εφοδιαστικής, καθώς και των εφαρμογών τους στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ακαδημαϊκοί και ειδικοί εισηγητές από πανεπιστήμια και ερευνητικά προγράμματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να μεταφέρουν στους συνέδρους τις γνώσεις και εμπειρίες τους ως προς τις νεότερες εξελίξεις στον ευρύτερο κλάδο των εφοδιαστικών αλυσίδων και των Logistics.
Από τα προσχέδια των εισηγήσεων, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, έχουν σχηματίσει την εικόνα ότι οι περισσότερες από τις συνολικά 75 εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν, αξίζει να δημοσιευθούν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά που ασχολούνται με το αντικείμενο.
Οι επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική, όπως υπογράμμισαν, ενώ τόνισαν ιδιαίτερα ότι η επιλογή της Κατερίνης ως τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου ήταν συνειδητή, αφού η καρδιά του τμήματος χτυπά σ' αυτήν την πόλη, ενώ οι συνεργασία του με τους φορείς είναι σε αρκετά ανεπτυγμένο επίπεδο. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλο το εκπαιδευτικό και ερευνητικό δυναμικό, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της χώρας και του εξωτερικού καθώς και σε επιχειρηματίες όπως και σε στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των εφοδιαστικών αλυσίδων και των Logistics.
Η ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας, η οποία ασχολείται με την εφοδιαστική, για συμμετοχή στο συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΙ Κατερίνης, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, εκτιμούν οι διοργανωτές του.  Το ΤΕΙ Κατερίνης, έχει συνεχή συμμετοχή σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την έρευνα, ενώ έχει αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Εξωτερικού και κυρίως της βόρειας Ευρώπης, όπου εκεί η εφοδιαστική είναι σε πιο ανεπτυγμένο στάδιο. «Η συμμετοχή τους, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους γιατί η οντότητά μας αναγνωρίζεται από την επιστημονική και επαγγελματική κοινότητα», σχολίασαν χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το Τ.Ε.Ι. Κατερίνης θα ανταπεξέλθει πλήρως σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: