Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Οι «ράμπο» του ΙΚΑ έκαναν την επιδρομή τους το.. Σάββατο στην Πιερία έχοντας ως στόχο να γράψουν (και όχι να συνετίσουν) τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κατερίνη και παραλίες.
18 άτομα από το ΙΚΑ Χαλκιδικής ξεχύθηκαν και έκαναν φύλλο και φτερό πολλές επιχειρήσεις σε κάποιες από τις οποίες εντόπισαν παραβάσεις.
Βρίσκουν και τα κάνουν στην μαλθακή Πιερία. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν, αν ένα τέτοιο κλιμάκιο αποφάσιζε να κατέβει στην Κρήτη…
Αντί να ζητούν οι Πιεριείς το λόγο που έχουν αφήσει για χρόνια χωρίς κάποιες ειδικότητες γιατρών του ΙΚΑ, οι Πιερικές επιχειρήσεις θα πληρώσουν και το χαράτσι για να καλύψουν μέρος του ελλείμματος του Οργανισμού που «χάθηκε»

1Επίσημη επίσκεψη, την τέταρτη από την αρχή του έτους, πραγματοποιεί ο Μοαμάρ Καντάφι στην Ιταλία του Σίλβιο.
Ο ηγέτης της Λιβύης, θα μείνει στον κήπο της Πρεσβείας της χώρας του στη Ρώμη σε σκηνή που μεταφέρει μαζί με τα απαραίτητα προσωπικά του ήδη.
Να μια καλή πρόταση και για τους δικούς μας δημάρχους και  βουλευτές, που τρεις και λίγο πηγαίνουν στην Αθήνα, λες και θα πετύχουν κανένα θεαματικό αποτέλεσμα.
Θα μπορούσαν να την δουν λίγο «γουνστοκ», να στήσουν τη σκηνούλα τους στον Εθνικό Κήπο και να τη βγάλουν Σπαρτιάτικα, ώστε να μην επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο με επιπλέον έξοδα.

3
Εθιμοτυπική συνάντηση είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος με τους δημάρχους Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου.
Η συνάντηση με το Θανάση Τσιφοδήμο, σαφώς και παρουσίαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού έγινε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση στήριξης της Ν.Δ. στον Κώστα Δημόπουλο. Οι δύο άνδρες δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο επίμαχο ζήτημα, αφού έτσι κι αλλιώς ο δήμαρχος Λιτοχώρου είναι αποφασισμένος για αντάρτικο.

Ώρες, ίσως απομένουν για την ανακοίνωση του ονόματος που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κατερίνης και την (επαν)εμφάνισή της κάνει η Κίνηση Πολιτών, υπό τον Χρήστο Καραφουλίδη.
Αυτή τη φορά, επίσημα και με ανακοίνωση στον τύπο και όχι μέσω blogs και φημών. Το τι θα φέρει και κυρίως το τι θα καταφέρει ελέγχεται μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 7ης Νοεμβρίου.

5
Πολλές οι πιθανότητες να ιδρυθεί το 16ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο αναμένεται να φιλοξενηθεί στο έτοιμο από καιρό κτίριο που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Νέα Ζωή.
Σε μια πολιτισμένη χώρα βέβαια, σε μια αντίστοιχη περίπτωση δεν θα μιλούσαμε για «πιθανότητα», αλλά για βεβαιότητα λειτουργίας. Στην Ελλάδα όμως τίποτα δεν είναι αυτονόητο και πολύ περισσότερο ότι έχει να κάνει με «κονδύλια»
Η Άννα Διαμαντοπούλου κατάλαβε το δίκαιο γονέων και συνδικαλιστών δασκάλων, το ζήτημα είναι να το καταλάβει και ο Υπουργός Οικονομικών και να εγκρίνει το ανάλογο κονδύλιο, διότι υπάρχει περίπτωση με τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου να καταρρεύσει το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: