Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010
Επιτέλους έρχεται η τρίτη του Σεπτέμβρη. Μια μέρα συνδεδεμένη με τις μεγάλες.. στιγμές της πατρίδας μας. Μια τέτοια μέρα επέλεξε ο Γιώργος να ανακοινώσει τους υποψήφιους της παράταξης που θα πάρουν στα χέρια τον Καλλικράτη για να ξαναχτίσουν Παρθενώνες.
***
Έτσι παίρνει τέλος και η αγωνία χιλιάδων πολιτών και στην Πιερία για να μάθουν ποιος είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ που θα πάρει το χρίσμα στο δήμο Κατερίνης.
***
Ποιος είναι αυτός που θα ξαναχαλάσει την πλατεία Ελευθερίας για να φέρει τα σιντριβάνια του Αμοιρίδη πίσω, ποιος θα τετραγωνίσει τους κύκλους του Σάββα, ποιος θα ξαναβάλει το άγαλμα της Ελευθερίας στη θέση του, ποιος θα ποτίσει τις μαραμένες πετούνιες, ποιος θα ξανακάνει πράξη το όραμα καλώντας τους πολίτες σε δράση.
***
Επιτέλους έφτασε η μεγάλη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ποιον θα ρίξει στο λάκκο με τα λιοντάρια. Μαζί με το χρίσμα κι ένα βραβείο εθελοντισμού θα ήταν ο,τι πρέπει.
***
Δυστυχώς σύντροφοι των Αθηνών προετοιμασία δυο μηνών για εκλογές, ούτε οι διαχειριστές πολυκατοικίας κάνουν. Και αυτοί θέλουν περισσότερο χρόνο.
***
Επειδή η στήλη δεν συνηθίζει κάθε μέρα να αναγορεύει και άλλον περιφερειάρχη, άλλον δήμαρχο και γενικώς να παίζει με ονοματολογία, θα ήθελα υπεύθυνα να πω ότι τίποτε για την ώρα δεν κρίθηκε για την Πιερία από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Όλα είναι ανοικτά και υπάρχουν πιθανότητες για εκπλήξεις!
***
Στην επιλογή προσώπων για τον μόνο που συμφώνησαν και οι τρεις βουλευτές ήταν ο Παπαχρήστος για τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη, ενώ για το δήμο Κατερίνης ο καθένας έχει τον εκλεκτό του.
***
Τώρα, κατά πόσο η Αθήνα θα ακούσει τους τοπικούς βουλευτές είναι άλλο θέμα και χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.
***
Ανοιχτό είναι ακόμη το ενδεχόμενο για αντάρτικο και στους τρεις δήμους της Πιερίας από προβεβλημένα μάλιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανάλογα με τις εξελίξεις θα αυτοαναγορευθούν σε ανεξάρτητους ή θα συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις».
***
Θετικό πάντως είναι το γεγονός ότι επιτέλους μετά τα μπάνια του λαού αποφάσισαν οι επιτελείς να ανακοινώσουν και τον εκλεκτό του δήμου Κατερίνης. Εκτός απροόπτου, σημειώστε παρακαλώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: