Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μήνυμα ζωής από την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας

23.06.2010 Τοπικά
 Η μαζικότερη κατάκτηση του Ολύμπου για τον εθελοντισμό
Η μαζικότερη κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου έγινε ..κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε από 86 άτομα, ανάμεσα τους ορειβάτες, γιατροί, εθελοντές δότες και παιδιά που είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Τα παιδιά ύψωσαν συμβολικά ένα πανό με το μήνυμα: "Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης. Δώρισε αίμα - μυελό οστών, ομφάλιο αίμα σε δημόσια τράπεζα".
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Στην αποστολή που πραγματοποίησαν ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία πήραν μέρος συνολικά 147 άτομα εκ των οποίων ήταν και τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ορειβασίας που την άνοιξη του 2004 κατέκτησε το Έβερεστ.
Επίσης συμμετείχαν μέλη της Αιματολογικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, μέλη του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων "Κιβωτός" και μέλη του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου, Κώστας Τσιβελέκας, ένας εκ των δύο αρχηγών της αποστολής, "σκοπός της εξόρμησης ήταν η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.
Η δωρεά αίματος, μυελού των οστών και ομφαλίου αίματος για δημόσια χρήση, είναι πράξεις που να αποβαίνουν σωτήριες για παιδιά - ασθενείς με βαριά νοσήματα που χρειάζονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: