Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010
Πολλά θα κριθούν στο συνέδριο της Ν.Δ., όχι μόνο για τον ..ιδεολογικό χαρακτήρα του κόμματος αλλά και για το μέλλον πολλών προσώπων που συνέδεσαν το όνομά τους με σκάνδαλα.
***
Απ’ο,τι λέγεται θα κριθεί και η στάση της ηγεσίας απέναντι στους εν ενεργεία δημάρχους που στήριξαν Ντόρα.
***
Όλα απ’την αρχή και στον αέρα, όλες οι συμφωνίες ακόμη και στο δήμο Κατερίνης.
***
Κατηγορηματικά αντίθετος ο Λεμονόπουλος στη διεύρυνση του συνδυασμού με πρώην δημάρχους, αντιδημάρχους και κοινοτάρχες. Και ο νοών νοείτω.
***
Γκρίνιες στο γαλάζιο στρατόπεδο και η σκέψη στραμμένη στην επόμενη μέρα για το μοίρασμα της πίτας. Και μη νομίζετε ότι υπάρχει κανένας θησαυρός για μοίρασμα-χτυπήσαμε μπιέλα-απλά για αξιώματα μιλάμε και καλές έμμισθες θέσεις.
***
Αδυνατούν οι δήμοι της Πιερίας να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.  Και το φέσι πάει σύννεφο. Ε, ρε κατακαημένε Καλλικράτη τι σου’ μελλε να πάθεις.
***
Την Πέμπτη η πρώτη διερευνητική για τα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία και τα ονόματα μετά το Εθνικό Συμβούλιο. Και τα μαντάτα λίαν προσεχώς.
***
Γεγονός είναι πάντως ότι οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες κερδίζουν έδαφος αρχής γενομένης από την υποψηφιότητα Παπαθανασίου στο δήμο Δίου-Ολύμπου που σαρώνει τα πάντα.
***
Τραγικό. Πήγε από λεύκα ο άνθρωπος, λες και είχε ραντεβού με το θάνατο, αφού το τεράστιο δέντρο, τον καταπλάκωσε εποχούμενο και εν κινήσει.
***
Και καλώς η πολιτεία στο πλαίσιο της πρόληψης μας βομβαρδίζει με μηνύματα, όπως χαμηλή ταχύτητα, ζώνες κ.λ.π. κατά πόσο όμως αυτή κάνει τη δουλειά της; Πήγε κανείς άραγε να δει πόσους κινδύνους ελλοχεύουν γερασμένα δέντρα σύρριζα στην άσφαλτο ή διαφημιστικές κολώνες χωρίς φωτισμό (παράνομα) δίπλα σε κόμβους επαρχιακών δρόμων;
***
Αυτά βέβαια που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητα, σε μας, στη χώρα του ωχαδερφισμού είναι ψιλά γράμματα.
***
Και επανέρχομαι στο θέμα των ΤΕΜΠΜΕ στέλνοντας τα δέοντα στην Κατσέλη και προτρέποντας τους μικρομεσαίους να επαναδιαπραγματευτούν τα χρέη τους με τους προμηθευτές ή στη χειρότερη των περιπτώσεων ας σπεύσουν στον πλησιέστερο τοκογλύφο.
***
Άλλωστε, το καλό παράδειγμα το δίνει το ίδιο το κράτος που αφενός δεν πληρώνει τους προμηθευτές του ή τους φορτώνει ομόλογα και αφετέρου αυτό το ίδιο έσπευσε πρώτο σε διεθνείς τοκογλύφους.
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: