Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Όπως μας... πληροφορεί ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, γιορτάζοντας τα 20χρονά του, υλοποιεί το μεγάλο όνειρο της επίσκεψης στις πατρογονικές εστίες.
Με επικεφαλής τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο, 50μελής αποστολή, οργανωμένη άρτια και με πολύ μεράκι, αποτελούμενη από μέλη και φίλους, αναχωρεί το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουνίου για ένα 12ήμερο ταξίδι ξεχωριστό, αληθινό προσκύνημα στον ιστορικό Πόντο.
Τα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούν ιερούς και φημισμένους τόπους,  πολυτραγουδισμένα μέρη, θρησκευτικά μνημεία, πόλεις και χωριά όπου ο ποντιακός ελληνισμός άντεξε, πρόκοψε και μεγαλούργησε για 3 χιλιετίες. Από την Κωνσταντινούπολη στα ασιατικά παράλια, τη Νικομήδεια, τη Σινώπη, τη Σαμψούντα, την Οινόη, τη Φάτσα, την Ορντού, την Κερασούντα, την Τραπεζούντα, ακόμη και το Καρς.
Αλλά και στην ενδοχώρα θα κάνει ένα πολύ ξεχωριστό το προσκύνημα στο μεγάλο θρησκευτικό σύμβολο των Ποντίων την Παναγία Σουμελά (της οποίας έχει την ιδιαίτερη τιμή να φέρει το όνομα), καθώς επίσης στην Αργυρούπολη, στη Νικόπολη, στη Σεβάστεια, στην Τοκάτη, στην Αμάσεια και στην Μερζιφούντα, όπου αναμένεται οι ταξιδιώτες να γνωρίσουν και να βιώσουν ανεπανάληπτες στιγμές και συναισθήματα.
Το διοικητικό συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» θεωρεί το γεγονός ξεχωριστό, το ταξίδι μεγάλο χρέος στη μνήμη των προγόνων και φιλοδοξεί στις 6 Ιουλίου, ημέρα επιστροφής, να μεταφέρει τις καλύτερες των εντυπώσεων, τις  πλουσιότερες των εμπειριών και τις «δυνατότερες» των εικόνων.  

Σήμερα Τετάρτη, στις 8.00 το απόγευμα, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.
Την ίδια ακριβώς ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για τη μάχη της Πύδνας, όπου ένας εκ των τριών ομιλητών (οι άλλοι είναι ο Στ. Παπαθεμλέης κι ο Γ. Ράπτης) θα είναι και ο δήμαρχος Κατερίνης.
Απ’ όσο γνωρίζουμε η κλωνοποίηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε ανθρώπους, άρα από κάπου θα λείπει ο δήμαρχος.
Μάλλον από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Για όσους διέλαθε της προσοχής του, το θέμα της εκδήλωσης στην πλατεία είναι «Το τέλος της Μακεδονικής αυτοκρατορίας με τη μάχη της Πύδνας το 168 π.Χ και οι συνέπειες για την ανθρωπότητα σήμερα».

Υπό το βάρος και των εσωκομματικών αντιδράσεων, η κυβέρνηση υποχώρησε και ανακοίνωσε ότι οι ανατροπές στο Εργασιακό δεν θα γίνουν με Προεδρικό Διάταγμα, αλλά θα ενσωματωθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή (κατά πάσα πιθανότητα τη άλλη Δευτέρα).
Έτσι, η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων θα έχει τη βούλα όλων των βουλευτών του κυβερνώντων του κόμματος. Και των διαφωνούντων βεβαίως-βεβαίως (μετά από κάποια ψιλομερεμέτια που δεν θα αλλάξουν τη …μεσαιωνική φιλοσοφία του Προεδρικού Διατάγματος, θα δώσουν όμως «άλλοθι» στους αντιδρώντες του κυβερνώντος κόμματος.
Γιατί, έχουμε βάσιμες υποψίες να πιστεύουμε ότι κανείς τους δεν θα ρισκάρει να ρίξει αρνητική ψήφο, με κίνδυνο να διαγραφεί και να αφήσει τον Γιώργο (και το ΠΑΣΟΚ) έκθετο σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Άσε που δε μπορούν να επικαλεστούν άγνοια μνημονίου, αφού το ψήφισαν όλοι, πλην των τριών που τους κατέβασαν άρον-άρον απ’ το τρένο.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκστρατείας καθαρισμού της παραλίας Κορινού, αφαιρέθηκαν (σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωτεργάτη οργανωτή, δηλαδή της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης) 2 τόνοι σκουπιδιών!
Αυτό δεν είναι παραλία, κανονική χωματερή είναι!

Περικοπές, μειώσεις μισθών και αύξηση φορολογίας περιλαμβάνει ο έκτακτός προϋπολογισμός που κατέθεσε ο νέος (Συντηρητικός) υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.
Τώρα ή οι Συντηρητικοί της Βρετανίας «σοσιαλίζουν» ή οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ είναι συντηρητικοί και δεν το έχουν καταλάβει!
Το πιθανότερο πάντως είναι να συμβαίνει το πρώτο, καθότι μέσα σ’ αυτόν το ορυμαγδό μέτρων για τους Βρετανούς, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την αύξηση του αφορολογήτου.

Καλύτερα να κάνει κάποιος διακοπές στην Ελλάδα, παρά να καθίσει σπίτι του, αναφέρει μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα. Η Ελλάδα, φαίνεται να προσελκύει τους γερμανούς τουρίστες, αφού οι προσφορές είναι εντυπωσιακές. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, με 188 ευρώ μένεις μια εβδομάδα στην Ελλάδα και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα αεροπορικά εισιτήρια!
Κάτι τέτοια διαβάζουν οι Έλληνες και στο τέλος θα κλείνουν ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέσω… Βερολίνου!

Τρεις μέρες μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των Εμπόρων και των Βιοτεχνών στο Πνευματικό Κέντρο, γιατί έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι θέλουμε οι Κατερινιώτες να ψωνίζουν από το μαγαζί μας, ώστε να μας δίνεται η οικονομική ευχέρεια να κάνουμε εμείς από τα ψώνια μας από τη Θεσσαλονίκη ή τη… Ρώμη;
Μήπως τελικά θα είχε αξία, η πρόταση του προέδρου του ΕΒΕ (όπως αυτή κατατέθηκε στην ίδια συγκέντρωση), σύμφωνα με την οποία να την «στήναμε» κατά το μεσημέρι του Σαββάτου στο ΚΤΕΛ και να παρακολουθούσαμε πόσοι επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη θα κρατούσαν τσάντες με ψώνια από την συμπρωτεύουσα;

Μάλλον δεν θα κατάλαβε η Κυβέρνηση τη φιλοσοφία του αιτήματος των Πιεριέων για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την «ΑΙΓΑΙΟ ΑΕ».
Συγνώμη κύριοι του Υποδομών, αλλά το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση είχε να κάνει με την κατάργηση των διοδίων και όχι με το να μπορεί η εταιρεία κάθε δύο μήνες να χτυπάει και μια αύξηση στην τιμή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: