Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αυξάνονται και πάλι τα διόδια της Λεπτοκαρυάς!

Μισό ευρώ παραπάνω από όσο τον περασμένο Μάρτη θα πληρώνουν τα Ι.Χ στα ..διόδια Λεπτοκαρυάς!
Δεν πέρασαν ούτε δυο μήνες από την προηγούμενη ανατίμηση των διοδίων τελών στους σταθμούς του παραχωρησιούχου της εθνικής οδού και προγραμματίστηκε ήδη νέα, η τρίτη μέσα σε τέσσερις μήνες, που θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 30 Ιουνίου προς Πέμπτη 1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε, «λόγω της επικείμενης αύξησης του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) από 21% σε 23%, θα γίνει η ανάλογη προσαρμογή των διοδίων τελών».
Η οποία, όσο αφορά το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, που ήταν και παραμένει ο ακριβότερος όλων (από τους 7 ενεργούς σταθμούς που διαθέτει η εταιρεία στο τμήμα της ΠΑΘΕ), σημαίνει ότι θα προστεθούν 10 λεπτά πάνω στο τέλος όλων των οχημάτων, πλην των μοτοσυκλετών.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου τρέχοντος έτους (λόγω αύξησης ΦΠΑ, από 19 σε 21%) το τέλος για τα Ι.Χ είχε αυξηθεί στο σταθμό Λεπτοκαρυάς από 2.30 στα 2.40 ευρώ. Σε λιγότερο από δυο μήνες μετά, στις 6 Μαΐου, μετά το πέρας των εργασιών στην κοιλάδα των Τεμπών   σκαρφάλωσε στα 2.80 ευρώ. Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης της 30ής Ιουνίου θα «τσιμπήσει» άλλο ένα δεκάλεπτο.
Οι νέες τιμές στους σταθμούς διοδίων, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, διαμορφώνονται ως εξής:(
Πολιτεία/Β.Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: