Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010
Ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δε βλέπουμε. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Η Πιερία βάζει λουκέτο.
***
Η υπουργός Ανάπτυξης κυρία ....Κατσέλη αρκείται σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ανακοινώσεις και προφανώς αυτοικανοποιείται με τα λεγόμενά της.
***
Λουκέτα σε κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης, απλήρωτοι ιδιοκτήτες, εργαζόμενοι, ασφαλιστικές εισφορές. Πνίγονται όλοι στα χρέη και από πουθενά σημάδια ανάκαμψης.
***
Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με το ασφαλιστικό που αν ισχύσουν όσα λέγονται και γράφονται η κοινωνική έκρηξη θα είναι αναπόφευκτη.
***
Γενική κάθαρση η φιλοσοφία Παπανδρέου αλλά περιορισμένες οι αντοχές του κόσμου. Το σύστημα έχει βάσεις γερές και οι διαπλεκόμενοι οργανώνουν την αντίστασή τους.
***
Κάποια εκατομμύρια ευρώ προϊόντα της παραοικονομίας εξαφανίζονται από την αγορά και οι μηχανές πλουτισμού σβήνουν με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
***
Και από πού να υπάρχει ελπίδα. Μήπως έχουμε παραγωγικό ιστό και υγιές οικονομικό περιβάλλον;
***
Αστεία εικόνα. Παράγουμε γλυκά κουταλιού, τραχανάδες και χυλοπίτες και ευελπιστούμε να κερδίσουμε τη μάχη της ανταγωνιστικότητας.
***
Όλο το βάρος έπεσε στην είσπραξη εσόδων αλλά δυστυχώς δεν το αντιλήφθηκαν ότι κι εδώ υπάρχει μια κόκκινη γραμμή. Η στάση πληρωμών απ’ότι φαίνεται δεν θα προέλθει αυτή τη φορά από το δημόσιο αλλά από τους πολίτες και τότε δεν μας σώζει ούτε το ΔΝΤ ούτε Ε.Ε.
***
Το υπουργείο Ανάπτυξης είναι ανύπαρκτο όπως και το υπουργείο Υγείας. Οι μαύρες τρύπες μεγαλώνουν και τίποτε δεν μας προδιαθέτει για βελτίωση της κατάστασης.
***
Δεν ξέρω αν είναι λύση ο ανασχηματισμός, υπάρχουν όμως αδιαμφισβήτητα ικανά στελέχη και τεχνοκράτες παροπλισμένοι που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι.
***
Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι στην κυβέρνηση κερδίζουν χρόνο όπως έκανε και ο Καραμανλής. Εμείς όμως δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: