Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Καμία σχέση το πρόβλημα Ηρακλή και ΟΦΗ - Ο Πιερικός κατέθεσε το φάκελο αδειοδότησης κανονικά

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010
Ευρέως κυκλοφόρησε χθες η φήμη ότι ο Πιερικός δεν κατέθεσε το φάκελο αδειοδότησης στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.
Είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε κατηγορηματικά ότι η ΠΑΕ Πιερικός κατέθεσε, κάτι που έπρεπε να κάνει για να παίξει στους αγώνες των πλέι-οφ, πριν από την έναρξη των αγώνων αυτών.
Το ίδιο έκαναν και ...οι άλλες τρεις ομάδες που παίζουν στα πλέι-οφ ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.
Η Επιτροπή αδειοδότησης που εξέτασε τους φακέλους, όπως και του Ηρακλή, ενέκρινε τη συμμετοχή του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα εφόσον κερδίσει την άνοδο. Απέρριψε όμως τους φακέλους του ΟΦΗ, του Εθνικού και του Πιερικού.
Ο λόγος που απορρίφτηκε ο φάκελος αδειοδότησης του ΟΦΗ είναι καθαρά οικονομικός. Ο ΟΦΗ έχει μία οφειλή στον ποδοσφαιριστή Γιάννης Ταραλίδη που έκανε προσφυγή στη ΦΙΦΑ και δικαιώθηκε. Ο ΟΦΗ πλήρωσε τα χρήματα που χρωστούσε αλλά εκπρόθεσμα αλλά η ΦΙΦΑ που δικαίωσε τον ποδοσφαιριστή Ταραλίδη δεν δέχεται την εκπρόθεσμη τακτοποίηση της οφειλής. Ο ΟΦΗ έχει δικαίωμα έφεσης την οποία και θα κάνει .
Οι περιπτώσεις του Πιερικού και του Εθνικού είναι εντελώς διαφορετικές. Ο φάκελος του Εθνικού είναι ελλιπής σε πολλά θέματα.
Ο φάκελος του Πιερικού είναι σε όλα εντάξει αλλά απορρίφτηκε γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το δίπλωμα του προπονητή κ. Παπαδόπουλου που θα ξεπεραστεί με την έφεση που θα καταθέσει ο Πιερικός. Είναι μια υπόθεση ρουτίνας που θα ξεπεραστεί.
Και όλα αυτά γιατί προέκυψε θέμα μιας ακόμα θέσης για την Σούπερ Λίγκα εάν τελικά δεν δικαιωθεί ο Ηρακλής που έκανε έφεση για να μην του αφαιρεθούν βαθμοί και υποβιβαστεί λόγω μιας παλιάς οφειλής του στον ποδοσφαιριστή Μπιλίσκοφ που δικαιώθηκε από τη ΦΙΦΑ.
Ο Ηρακλής έπρεπε να πληρώσει την οφειλή του μέχρι την 31η Μαρτίου αλλά πλήρωσε λίγο αργότερα, κάτι που δεν δέχτηκε η ΦΙΦΑ, και έδωσε εντολή στην ΕΠΟ να μην δοθεί στον Ηρακλή άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.
Όλη λοιπόν αυτή η φημολογία για το φάκελο του Πιερικού έγινε σκόπιμα από τις άλλες ομάδες. Η ΦΙΦΑ είναι αμείλικτη σε οικονομικά θέματα μεταξύ ποδοσφαιριστών και ομάδων που κάνουν προσφυγή για να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.
Οικονομικοί είναι οι λόγοι της απόρριψης της άδειας αδειοδότησης συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα για τον ΟΦΗ και τον Ηρακλή.
Αλήθεια για τον Πιερικό δεν υπάρχει οικονομικό θέμα αλλά ούτε και κανένα άλλο Διοικητικής φύσεως.
Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ο φάκελος του Πιερικού είναι απόλυτα εντάξει. Το πρόβλημα θα δημιουργηθεί εφόσον ο Πιερικός ανέβει στην Σούπερ Λίγκα. Αυτά για το θέμα που ευρέως κυκλοφόρησε χθες στην Κατερίνη και ανησύχησε τους φίλους της ομάδας και όχι μόνο.
Κλείνοντας να πούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά την αδειοδότηση.

Τι αναφέρει το άρθρο 27 του ΚΑΠ σε περίπτωση υποβιβασμού

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το θέμα της θέσης που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που υποβιβαστεί ο Ηρακλής, το άρθρο 27 του ΚΑΠ για το θέμα αυτό αναφέρει:
Η ομάδα που αντικαθιστά αυτήν που υποβιβάζεται προέρχεται από την κατώτερη κατηγορία και όχι από αυτήν που βρισκόταν η ομάδα που υποβιβάζεται. Αυτό σημαίνει ότι αν τελικά υποβιβαστεί ο Ηρακλής, προσωπικά πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ο Ηρακλής θα δικαιωθεί στην έφεση που θα καταθέσει, εάν του ανακοινωθεί ότι θα υποβιβαστεί λόγω χρεών.
Ο Λεβαδειακός που διεκδικεί τη θέση στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να ελπίζει εκτός και αν δικαιωθεί στο CAS όπου προσέφυγε για την υπόθεση Μπιλίσκοφ και αφαιρεθούν από τον Ηρακλή βαθμοί οπότε θ’ ανέβει βαθμολογικά και θα παραμείνει.
Εάν ο Ηρακλής υποβιβαστεί (και δεν του αφαιρεθούν βαθμοί) τότε τη θέση του θα πάρει μία από τις ομάδες που παίζουν στα πλέι-οφ ανόδου. Ο Πανσερραϊκός σύμφωνα με τη σημερινή βαθμολογία ανεβαίνει και τη θέση του Ηρακλή θα πάρει μία από τις ομάδες κατά σειρά ΟΦΗ, Εθνικός και Πιερικός.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: