Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Εγκαθίδρυση σχήματος πιστοποιημένης ποιότητας της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδέχτηκε πρόταση του βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου για την εγκαθίδρυση σχήματος πιστοποιημένης ποιότητας της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας και έδωσε εντολή για την συγκρότηση ομάδας εργασίας. Σε επιστολή του, ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου... προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή (26-3-2010), υπογράμμιζε πως είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί και να καθιερωθεί πανελλαδικά ένα ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης, από τη μυδοκαλλιέργεια στο ράφι, με κατάλληλες διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης, ώστε οι εκμεταλλεύσεις-επιχειρήσεις του κλάδου να παράγουν πιστοποιημένο ελληνικό προϊόν με αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας. Έτσι θα υπάρχει διασφαλισμένη ποιότητα και θα αναδειχθεί η ταυτότητα της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας.
Ο κ. Παπαγεωργίου αφού περιέγραφε τη διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί για την εγκαθίδρυση σχήματος πιστοποιημένης ποιότητας της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας, πρότεινε να ξεκινήσει η πολιτική εφαρμογή ενισχυόμενης οικονομίας για δύο έτη, στις μυδοκαλλιέργειες του Νομού Πιερίας μέσω του προγράμματος ΕΠΑΛ (Τεχνική βοήθεια).
Σε απάντηση του Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τον κ. Παπαγεωργίου γνωστοποιείται ότι η υπουργός συμφώνησε με την πρόταση και ήδη δόθηκε εντολή στον Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τις απαιτήσεις του εγχειρήματος.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: